SVIMA ĆE NEDOSTAJATI

TUŽAN KRAJ NAJUSAMLJENIJE ŽIVOTINJE SVIJETA Njezine vrste nije bilo u krugu 1500 kilometara, a sada su je pronašli rastrganu u grmlju...

 Trevor the Duck - Niue / FACEBOOK

Kad se prošle godine na otočiću Niue, koji se nalazi oko 1500 kilometara sjeveroistočno od Novog Zelanda, pojavila patka, ista je preko noći postala prava senzacija - u tolikoj mjeri da je ubrzo dobila i vlastitu stranicu na Facebooku.

S obzirom da Niue nema prirodnih ribnjaka ni močvara, pretpostavljalo se da je divlju patku do otočića donijela jedna od jakih oluja.

Kako na spomenutom otoku nikad prije nije živjela nijedna druga patka, Trevor, kako su ga nazvali ljubitelji životinja, ponio je i titulu "najusamljenije patke na svijetu", a onda ga je, nažalost, dokrajčio - pas...

- Kakav tužan kraj za našega Trevora... Udomaćio se uz lokvu kraj ceste, osvojio je srca mnogih mještana i turista, postao globalna zvijezda i promotor našega maloga otoka, a sad ga više nema... - objavljeno je na Facebooku.

Od "najusamljenije patke" opraštaju se ljubitelji životinja diljem svijeta, a vijest o njegovu uginuću prenijeli su svi poznatiji mediji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:25