Ovo je Rizki

BEBA ORANGUTANA KOJI SE IGRA ZA VRIJEME HRANJENJA Tuga u njegovim velikim okicama slomit će vam srce...

Rizkija su, nakon majčinog odbacivanja, njegovale ljudske ruke hraneći ga na dudicu mlijekom i pireom od banana.
 Robertus Pudyanto / Barcroft Med

Kada pogledate ove okice zapitat ćete se kako je jedna mama mogla odbaciti tako slatko i umiljato stvorenje. Ali, to se nažalost ne događa samo u prirodi.

Iako će mnogi pomisliti da je hrana u odrastanju ovog malca bila najvažnija, prevariti ćete se. Naime, nedostatak majčine topline i ljubavi prijetili su malenom nevinom majmunčiću.

"Patio je. Nevjerojatno je kada pomislite da životinjica može tako patiti zbog odbačenosti. Preuzeli smo ulogu majke i neprekidno smo ga grlili, igrali se s njim, kako bi ga smirili kada je bio uznemiren ili usamljen", rekla je Dora, jedna od volonterki koja obožava ovu "dlakavu bebu".

Robertus Pudyanto / Barcroft Med

Direktor Zoološkog vrta Surabaja Zoo u Indoneziji, za ovog, danas trogodišnjeg dečka, kaže da se doista ponašao kao ljudsko djete. Igrao se jastukom i plakao kada je bio žedan, a to nije sve...

"On je bio tako sladak i umiljat i stalno smo ga mazili, ali ponekad se ipak osjećao usamljeno. To se jasno vidjelo u njegovim okicama, ali i na fotografijama koje je snimio fotograf Robertus Pudyanto tijekom posjeta našem zoološkom vrtu", rekao je direktor i dodao da je Rizkija njegova majka godinu dana prije toga - odbacila.

Robertus Pudyanto / Barcroft Med

Robertus Pudyanto / Barcroft Med

Njegova starija sestra Damai također je smještena u ovom zoološkom vrtu i samostalna je i snalažljiva, iako je kao i njen brat, junak naše priče, odrasla uz ljude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 06:44