DIVOVSKA KORNJAČA

ČETKAMA IZRIBALI ENORMNE NASLAGE PRLJAVŠTINE I PTIČJEG IZMETA Najstarija životinja na svijetu ima 184 godine i dosad se nikad nije kupala

 Screenshot YouTube

Najstarija životinja na svijetu, 184-godišnja divovska kornjača Jonathan, okupala se po prvi put u životu. Dr. Joe Hollins, veterinar na britanskom otoku Sveta Helena, gdje Jonathan živi, okupao je vremešnu životinju kako bi bila u svojem ‘najboljem izdanju’ prije posjeta britanske kraljevske obitelji, javlja Telegraph.

Za pranje Jonathana dr. Hollins je koristio kirurški sapun, koji ne nagriza kožu, pa tako ni oklop kornjače, koji je ribao mekim četkama.

U svojih 184 godine života, Jonathan se nakupio prljavštine i ptičjeg izmeta na svojem oklopu. Dr. Hollins pedantno je očistio svaki segment, dok je Jonathan mirno žvakao travu.

Za pranje kornjače nije postojao nikakav medicinski razlog, no očekuje se kako će je posjetiti pripadnici kraljevske obitelji koji će stići na Svetu Helenu u svibnju.

- Ne izgleda ništa mlađe, no izgleda drugačije. Mnogo je bljeđi i možete vidjeti kako su prstenovi na njegovom oklopu gotovo potpuno nestali, rekao je Hollins.

- Stajao je mirno poput kipa dok sam ga prao. Ne znam jesu li ga vibracije smirivale ili si je mislio ‘Napokon, moja prva kupka!’, kazao je Hollins.

Jonathan je na Svetu Helenu stigao krajem 19. stoljeća, kao poklon guvernera Sejšela. Tada je već imao 50 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:37