OČI I SRCE PUNI LJUBAVI

DIVNA KUJICA S DIJABETESOM TRAŽI DOM Kad je oboljela, gazda ju je napustio. Imala je sreće pa su se dobri ljudi pobrinuli za nju, ali samo privremeno

 
 Facebook

Lara je godinama služila kao pas čuvar, iako se to po njenom karakteru nikad ne bi reklo jer jako voli ljude i druge pse. Veronika Šantoši ju je poznavala otprije jer stanuje u susjedstvu, u naselju Ivanja Reka, no s vremenom je počela primjećivati da ova nekoć prekrasna 9-godišnja ženka njemačkog ovčara više ne izgleda tako dobro, da je smršavila i da je tužna.

Počela joj je u tajnosti donositi hranu, a kad je primijetila da kujica pije mnogo vode shvatila je da je vrijeme za posjet veterinaru. Larin gazda, zbog silnog posla, za Laru nije imao vremena, pa se Veronika ponudila da je odvede na pregled.

'Veterinar mi je rekao da Lara ima dijabetes, a Larin gazda je na to odgovorio da nema uvjeta niti vremena brinuti se za nju i da će je odvesti u azil. I tako, da ne završi u azilu i da je tamo ne eutanaziraju radi bolesti, uzela sam je k sebi iako nemam ni prikladan prostor za nju, a niti se financijski mogu sama brinuti za psa jer radim samo povremeno, i to honorarno', priča nam Veronika.

'Nisam je mogla ostaviti, a kako nije bilo drugog izbora i jer je hitno morala početi terapiju inzulinom, završila je privremeno tu kod mene', kaže Veronika.

Veronika je Lari počela davati inzulin i mjeriti šećer, dala ju je sterilizirati, dobro je hraniti, njegovati, paziti i maziti i Lara je ponovno postala ljepotica kao što je bila i prije. No tada su uslijedili problemi s vidom, česti kod pasa s dijabetesom.

Veronika je ponovno dala sve od sebe i zahvaljujući donacijama skupila novac za Larinu operaciju koja je prošla u najboljem mogućem redu.

'Problem s vidom smo riješili zauvijek i više nema opasnosti da oslijepi. Sada ponovno dobro vidi, sretna je, vesela, razigrana... Obožava druge ljude i pse, a mace baš ne voli', kaže Veronika o svojoj ljubimici.

Dodaje i kako terapija inzulinom nije ništa strašno, sve se brzo pohvata i uđe u rutinu, a draga i blaga Lara sve to otrpi i nimalo se ne buni.

No Veronika se doista više ne može brinuti o Lari pa joj je odlučila naći novi, stalni dom.

'Što vrijeme više odmiče, sve više mislim kako je idealan udomitelj za nju osoba koja ima dijabetes ili ima nekoga u obitelji tko ima dijabetes, pa će nabolje znati kako s njom', kaže Veronika i dodaje kako se povezala sa Zagrebačkim dijabetičkim društvom koji su puno pomogli s potrošnim materijalom te obećali pomagati i dalje čak i novom Larinom vlasniku.

'Lara u novi dom dolazi cijepljena, čista i mirišljava. Ako odlučite udomiti ovu predivnu pasicu s dijabetesom, morat ćete za nju izdvojiti malo svog vremena, ali zauzvrat ćete dobiti veliko srce, puno ljubavi - i malo više šećera', kaže Veronika.

Veroniku možete kontaktirati na broj telefona 098/270126 ili putem Facebook profila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:58