DA NIJE BILO NJEGA...

FOTO: DLAKAVI HEROJ SPASIO OBITELJ OD SIGURNE SMRTI Mačak koji apsolutno nikad ne mjauče to se jutro derao iz sveg glasa i padao u nesvijest

 
Heroj Mr. Boo
 Facebook

Obitelj Kecskes iz mjesta Green Township u New Jerseyju odmah je znala da nešto nije u redu jer ih je glasnim mjaukanjem probudio obiteljski mačak koji inače ne mjauče. Ispostavilo se da je u kući curio ugljični monoksid, no zahvaljujući mačku koji se onesvijestio nakon što ih je probudio, sačuvali su živu glavu.

Policija je utvrdila da je nevolja krenula od bojlera u podrumu kuće. Ariana Kecskes ispričala je za KATV da inače tihog mačka, koji vrlo vrijetko mjauče, Mr. Booa smatra herojem. Radi se o mačku kojeg su spasili s ceste i imaju ga otprilike sedam godina.

‘Probudio me glasno mjaukanje, a on nikad ne mjauče. Obično skviči ili proizvodi neke neobične zvukove, ali nikad ne mjauče. Zapravo se inače uvijek zezamo na taj račun’, rekla je Kecskes. No, Mr. Boo je u utorak ujutro bio iznimno glasan i očito je odlučio učiniti sve dok se netko iz obitelji ne ustane.

‘Teturao je hodnikom i samo mjaukao. Pritom se kretao prema izlazu pa se vraćao, kao da nam je htio reći da što prije izađemo iz kuće. Ne znam više koliko se puta onesvijestio pokušavajući nads probuditi i to je jednostavno nevjerojatno jer nikad prije nije mjaukao. Kao da je cijeli život čekao da napravi ovo herojsko djelo’, dodala je.

Ariana se ustala, no i ona se onesvijestila u hodniku. ‘Tata i brat su me iznijeli i tad sam se opet probudila. Potom se tata vratio po mamu koja je držala Mr. Booa’, rekla je. Na svu sreću, cijela je obitelj dobro, no svjesni su da su jako sretni i da se svima moglo dogoditi najgore.

Iz policije su upozorili da je ugljični monoksid tihi ubojica: ‘Nema mirisa, boje ni okusa, ljudi često ni ne znaju što se događa dok ne bude prekasno.’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:28