SPAS ZA LJUBIMCA

FOTO: HGSS IZVUKAO PSA IZ 12 METARA DUBOKOG BUNARA Kad su ga stavljali u pojas, životinja je bila iznimno mirna i teško je disala

 
 HGSS

Članovi karlovačkog HGSS-a jučer poslijepodne imali su pune ruke posla dok su iz 12 metara dubokog bunara u selu Popović Brdo nadomak Karlovca izvlačili psa!

Akcija spašavanja startala je nakon što je prolaznik iz 'utrobe' zemlje čuo lavež. Prišao je bunaru koji je bio zatvoren, a na čijem se dnu za život borio četveronožni ljubimac.

O pronalasku psa u nevolji prolaznik je dojavio centru 112 koji je odmah poslao na teren HGSS-ovce, a osim njih pristigli su i djelatnici higijenskog servisa.

U galeriji pogledajte spašavanje psa:

- U akciju se krenulo spuštanjem spašavatelja koji je bio opremljen izolacijskim aparatom karlovačkih vatrogasaca. Po spuštanju na dno, pas je smješten u pojas za životinje te je izvučen na površinu i predan djelatnicima higijenskog servisa koji su ga odvezli potom na pregled u veterinarsku ambulantu. Prilikom stavljanja u pojas, životinja je bila iznimno mirna i teško je disala, vjerojatno zbog male količine kisika na dnu i potencijalnih ozljeda. Naknadno je javljeno iz veterinarske ambulante kako pas nema vitalnih ozljeda te je samo bio iscrpljen i u stanju šoka – poručili su iz HGSS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:58