SVJETSKA PUTNICA

FOTO: OTVORILA KOFER NAKON PREKOOCEANSKOG LETA I ZAPREPASTILA SE U cipelu joj se zavukao gmaz, a pored njega su bili ostaci kože: 'Pa to je piton!'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 25.02.2019. u 19:14

Scottish SPCA

Piton koji je proputovao 15.000 km u cipeli

 

Jedna je zmija u cipeli u putničkom kovčegu proputovala tri kontinenta i prešla oko 15.000 km na putovanju iz Australije prema Škotskoj, izvijestili su u ponedjeljak australski mediji.

Neotrovni patuljasti piton pronađen je u petak u cipeli Moire Boxall koja se vratila s ljetnog odmora iz Australije, prenio je australski ABC.

Paul Airlie, njezin zet, koji s obitelji živi u gradu Mackayu u Queenslandu, za australsku je televiziju rekao da je piton skriven u cipeli u koferu za sve bio veliko iznenađenje.

"Moire Boxall nije očekivala da će pronaći zmiju kad je raspakirala torbu po povratku kući u Škotsku. Nevjerojatno je da je patuljasti piton stigao od Mackaya do Glasgowa, a da ga nitko nije zamijetio", kazao je Airlie. "Zmije su Škotima strane poput snijega stanovnicima Queenslanda", našalio se.

Scottish SPCA

Piton koji je proputovao 15.000 km u cipeli

 

I ne samo da je zmija prešla 15.000 km, već je na putovanju u cipeli preko triju kontinenata odbacila kožu, što se vidi na fotografijama koje su objavili lokalni mediji.

Zmiju je u Škotskoj napokon spasio Taylor Johnstone iz škotske Udruge za sprječavanje okrutnosti prema životinjama (Scottish SPCA).

Scottish SPCA

Piton koji je proputovao 15.000 km u cipeli

 

- Kad sam stigao, na zmiju je pazio čovjek koji me pozvao, pa sam je sigurno odstranio iz putničkog kovčega. Zmija je sada u karanteni u Edinburghu - rekao je Johnstone.

Pretpostavlja se da će nakon toga ovaj gmaz, ujedno i svjetski putnik, biti poklonjen nekom zoološkom vrtu.

Scottish SPCA

Piton koji je proputovao 15.000 km u cipeli

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo