ZABAVA U DIVLJINI

FOTO: OVO SU NAJSMJEŠNIJE FOTKE ŽIVOTINJA OVE GODINE Kung fu klokan, osramoćeni pingvin i tri tenora morskih lavova bore se za prvo mjesto

 
 Andrea Zampatti/Tina Stehr/George Cathcart / Profimedia

Raspjevani tuljani, majmuni za volanom motora, vidre koje navijaju i pingvini koji slušaju naredbu ‘mirno’, samo su neke od najsmiješnijih ovogodišnjih životinjskih fotografija.

Gotovo 3,500 fotografa iz 86 zemalja prijavilo se na natječaj Comedy Wildlife Photography Awards, kojim se nagrađuje najzabavnija ili najsmješnija fotografija životinje u divljini. Njih 40 ušlo je uži izbor i sigurno vas neće ostaviti ravnodušnima.

Natječaj su pokrenuli fotografi iz Tanzanije Paul Joynson-Hicks i Tom Sullam s ciljem da se podigne svijest o zaštiti i očuvanju divljih životinja, a sve to s dozom humora.

‘Očuvanje vrsta oduvijek je bio u fokusu natjecanja, uz činjenicu da ljudi doista uživaju u fotografijama životinja koje rade budalaštine. Život u zemlji koja ima jednu od najbogatijih divljina na svijetu, Tanzaniji, i saznanje koliko ljudski postupci mogu pogubno djelovati na nju, natjerala nas je da poželimo pomoći’, rekao je Sullam za Daily Mail.

U galeriji možete vidjeti klokana koji izvodi kung fu pokrete, medvjede koji se boksaju, sovu koja ne izgleda nimalo raspoloženo dok se ptići oko nje glasaju, svađu pingvina i još mnogo toga… Uživajte!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 02:18