INTERNETSKA ZVIJEZDA

FOTO: RIJETKA POJAVA ČAK I U MAČJEM SVIJETU Ova himera ima savršeno podijeljeno lice s dvije boje, zaljubit ćete se u nju na prvi pogled

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 24.02.2018. u 09:52

- (Pictured: A British shorthair cat with two tone face. Pic taken: 19/02/2018.) -This adorable cat can be forgiven for being two-faced thanks to her perfectly split facial fur which is thought to have different DNA on each side. The striking moggy has a light grey and black face separated down the centre with an almost flawless line. Her unique markings are extremely rare and are thought to be the result of two embryos fusing together - the merging of two nonidentical twins. Felines with this mysterious look are known as chimera cats and in mythology, a chimera is a monster made up of different animals. This remarkable moggy was pictured at her home in France by animal photographer, Jean-Michel Labat. .***DIRECT SALES ONLY***, Image: 363838012, License: Rights-managed, Restrictions: Available worldwide excluding France., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Caters News
Jean-Michel Labat / Profimedia, Caters News

Britanska kratkodlaka mačka s dvobojnim licem

 

Ova prekrasna mačka nije kriva što je dvolična. Omacila se s neobičnom i rijetkom podjelom boje dlake - siva i crna dlaka podijeljene su gotovo savršeno i identično na obje strane lica. Britansku kratkodlaku mačku Narniju fotografirali su u njezinom domu u Francuskoj.

Kombinacija različitih boja dlake kod mačaka nije neobična kao što nije neobična činjenica da se stope dva embrija ili da mačku oplodi više od jednog mužjaka.

Premda se ne zna točan uzrok ovakvom izgledu, takva kombinacija boje dlake naziva se himera, a rezultat je spajanja dva oplođena jajašca ili dva embrija u ranoj fazi. To znači da su se stanice roditelja počele razvijati prije samog spajanja te su se fizičke karakteristike dijelom odredile već u ranoj fazi.

Narnia će uskoro proslaviti prvi rođendan, a njezina vlasnica Stephanie Jimenez kaže da se u nju zaljubila na prvi pogled.

Pogledajte u galeriji kako izgleda:

 

Pojam himere preuzet je iz grčke mitologije gdje je označavao čudovište spojeno od više životinja. Više je opisa himere, no najpoznatiji je Homerov koji ju je u ‘Ilijadi’ opisao kao neman s glavom lava, tijelom koze i repom zmije.

Narnia ima svoje profile na Instagramu i Facebooku.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo