INTERNETSKA ZVIJEZDA

FOTO: RIJETKA POJAVA ČAK I U MAČJEM SVIJETU Ova himera ima savršeno podijeljeno lice s dvije boje, zaljubit ćete se u nju na prvi pogled

 
Britanska kratkodlaka mačka s dvobojnim licem
 Jean-Michel Labat / Profimedia, Caters News

Ova prekrasna mačka nije kriva što je dvolična. Omacila se s neobičnom i rijetkom podjelom boje dlake - siva i crna dlaka podijeljene su gotovo savršeno i identično na obje strane lica. Britansku kratkodlaku mačku Narniju fotografirali su u njezinom domu u Francuskoj.

Kombinacija različitih boja dlake kod mačaka nije neobična kao što nije neobična činjenica da se stope dva embrija ili da mačku oplodi više od jednog mužjaka.

Premda se ne zna točan uzrok ovakvom izgledu, takva kombinacija boje dlake naziva se himera, a rezultat je spajanja dva oplođena jajašca ili dva embrija u ranoj fazi. To znači da su se stanice roditelja počele razvijati prije samog spajanja te su se fizičke karakteristike dijelom odredile već u ranoj fazi.

Narnia će uskoro proslaviti prvi rođendan, a njezina vlasnica Stephanie Jimenez kaže da se u nju zaljubila na prvi pogled.

Pogledajte u galeriji kako izgleda:

Pojam himere preuzet je iz grčke mitologije gdje je označavao čudovište spojeno od više životinja. Više je opisa himere, no najpoznatiji je Homerov koji ju je u ‘Ilijadi’ opisao kao neman s glavom lava, tijelom koze i repom zmije.

Narnia ima svoje profile na Instagramu i Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:20