SILOVANA KUJICA

FOTO: STRAVIČAN ZLOČIN U ZAPREŠIĆU ŠOKIRAO I VETERINARE Pronađena pekinezerica s teškim ozljedama vagine: 'Ne, nije u pitanju pas...'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 13.11.2019. u 13:01

Udruga za pomoć životinjama 'Smiješak za dom' / Facebook

Preplašena pekinezerica Mimi

 

Pravu noćnu moru proživjela je pekinezerica koja je pronađena u stravičnom zdravstvenom stanju s teškim ozljedama vagine ispred veterinarske ambulante u Zaprešiću. Slučaj je zapanjio i veterinare.  

- Pregledom smo utvrdili ozljede stijenke stidnice. Riječ je o oštroj porezotini dugačkoj oko pet centimetara i dosta dubokoj, pa smo pod lokalnom anestezijom napravili zahvat. Teško je reći kako su te ozljede nastale, ali je nedvojbeno da je zlostavljana s obzirom da se rana nalazila u unutarnjoj stijenki stidnice - rekao je za Vijesti.hr, dr. med. vet. Tomislav Šegota.

Dodao je i kako je imala i manju ozljedu na glavi kao i još jednu ranu s gornje strane stidnice, no ova unutarnja ozljeda je alarmantna. Na pitanje postoji li sumnja nije li takve ozljede mogao nanijeti veći pas, Šegota je odgovorio:

- Ne, nije pas u pitanju. Postoje elementi zlostavljanja i to najvjerojatnije nekim predmetom s obzirom na ozljedu.

Stravičan se zločin dogodio u Zaprešiću, no s obzirom da kujica nije imala mikročip, ne može se locirati vlasnik.

 

- Još sa sigurnošću ne možemo reći što se točno dogodilo, a ono na što sumnjamo teško mi je i pomisliti, a kamoli izgovoriti. Iako sve ukazuje na to (silovanje), još nemamo službenu potvrdu. Puno je krvi bilo kada je pronađena i isprva smo pomislili da ju je možda auto udario, ali onda smo ostali u šoku kada smo vidjeli te rane - rekla je za Vijesti.hr volonterka Udruge za pomoć životinjama 'Smiješak za dom', Vlasta Srebrić i dodala:

- Pronađena je u subotu ispred veterinarske stanice u Zaprešiću, ali je bilo toliko krvi da smo je, nakon što joj je ondje ukazana pomoć morali još voziti na veterinu u Zagreb. Dakle, ona je ciljano ostavljena ondje.

Iz udruge poručuju da još čekaju snimke nadzorne kamere ne bi li možda detektirali tko ju je ondje ostavio, a potom snimka ide policiji.

 

- Naravno, osoba koja ju je ostavila ispred ambulante možda i nema veze s njom već ju je našla tako krvavu i ostavila ondje. Isprva uopće nije mogla stati na nogice, ali se sad oporavlja kod privremene udomiteljice. Fizički je puno bolje i može stati na noge iako još šepa na ovu koja joj je ozlijeđena. Stanje joj je psihički još uvijek dosta loše iako se i tu situacija polako popravlja. Stara je oko pet godina i teška oko osam kilograma. Nije kastrirana, jako je mršava i imala je buhe. Sve to ukazuje da je živjela u jako lošim uvjetima - rekla je volonterka Darka Šop Mraković.

Pekinezerica je zasad privremeno udomljena, ali još za nju traže stalni smještaj i nekoga tko bi joj pružio ljubav i toplinu. 

Dobila je ime Mimi, a iz udruge mole pomoć za pokrivanje troškova veterinara i svega ostalog. Sve informacije u računu možete pronaći u njihovoj objavi, a na ovom linku se nalaze prve fotografije pekinezerice koje bi nekima mogle biti uznemirujuće.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo