DOŠLI DRUGU GODINU ZAREDOM

FOTO, VIDEO: JATO ŠIŠMIŠA ULETJELO U KLINIKU ZA TRAUMATOLOGIJU U ZAGREBU Pogledajte kako je izgledao lov na leteće sisavce

 
 Azil Dumovec / FACEBOOK

Terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u ponedjeljak je ulovila sedam šišmiša koji su večer prije uletjeli u Kliniku za traumatologiju Kliničkoga bolničkog centra (KBC) Sestre milosrdnice.

Nakon što je u prostorije Klinike uletjelo jato letećih sisavaca, osoblje je u pomoć pozvalo Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba, koje se dalo u lov.

- Šišmiši ovamo dolaze već drugu godinu zaredom. Slučaj je utoliko zanimljiviji zato što su šišmiši i prošle i ove godine doletjeli u „Traumu“ u istom kolovoškom tjednu - onom u kojem se obilježava Međunarodna noć šišmiša. Svi su šišmiši ulovljeni uz mnogo opreza jer je riječ o osjetljivim životinjama, izuzetno vrijednima za naš ekološki sustav, kazao je Damir Skok, ravnatelj zagrebačkog Zoološkog vrta u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.

Iz Azila navode da u ovo doba godine jedini leteći sisavci pronalaze mjesta na kojima bi im bilo ugodno provesti hladniji dio godine, no u bolnicu su možda ušli i prateći jato kukaca kojima se hrane.

Šišmiši iz "Traume" bit će pregledani i čim se utvrdi da su dobro, pustit će ih se u prirodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:36