PRESLATKO

FOTO, VIDEO: 'RADIMO TO JER IH VOLIMO' Životinje u zagrebačkom Zoološkom vrtu dobile su poklone, čini se da lavovi najviše omastili brk

 
Životinje dobile poklone u zagrebačkom ZOO-u
 Damjan Tadić / Hanza Media

Afrički lavovi omastili su brke i usput upregnuli um. Jednako je bilo i s prstenastorepim lemurima, valabijima, kapucinima, merkatima, mungosima, kineskim leopardom i životinjama u Dječjem ZOO vrtu.

Svi oni su u sklopu tradicionalnog darivanja u zagrebačkom ZOO vrtu dobili sitnicu. I to ne bilo kakvu: napravila su je djeca koja su došla u vrt. S njima su tijekom sat vremena, koliko je trajala radionica u Kineskom paviljonu, bili i edukatori koji su im pomogli da izrade šarene darove punjene poslasticama.

FOTOGALERIJA: Životinje dobile poklone za Štefanje

Neke su životinjice dobile i igračke, a mališani su izrađivali i božićne čestitke.

- Riječ je o tradicionalnom darivanju životinjama u doba blagdana. Radimo to iz istog razloga kao što inače darujemo ljude: jer ih volimo. Odlučili smo da poklone s poslasticama izrađuju djeca jer na taj način ispunjavamo jednu od uloga vrta, a to je edukacija. Djecu podučavamo o tome gdje životinje žive, kako se klima mijenja i utječe na njih, ali i kako im možemo pomoći... - kaže Damir Skok, ravnatelj ZOO vrta.

Poklone nisu mogli dobiti svi stanovnici vrta, kaže, jer ih je previše, pa su zato svi zajedno odlučili kojima će uljepšati dan. No, da su blagdani došli, ipak su svi osjetili.

- Spremamo im drugačije obroke, tako da svi u vrtu znaju da je posebno doba godine - zaključuje Skok

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:12