A I TATA JE BIO PRISUTAN

FOTO, VIDEO: 'TEŽAK DAN ZA OVU MAMU!' Prizor raznježio sve: Retriverka netom prije leta iznenada okotila osam štenaca i postala senzacija aerodroma

 
 Screenshot / Twitter

Umiljata kujica, koja inače ima važnu ulogu psa vodiča ili pomagača, iznenada je na međunarodnom aerodromu u Tampi na Floridi okotila osam štenaca, netom prije nego što su se vlasnici s njom i još jednim psom ukrcali na avion.

Dvogodišnja žuta retriverka Eleanor Rigby (Ellie) koja ima ulogu psa vodiča, okotila je zdrave psiće uz pomoć medicinskog tima hitne službe iz Tampe.

‘Težak dan za ovu mamu danas! Eleanor Rigby, zlatna retriverka i vodič slabovidnih i slijepih, trebala se ukrcati za avion za Philadelphiju kad je dobila snažne trudove kod Izlaza 80. Naša služba spašavanja ARFF bili su pri ruci i pomogli da uspješno okoti osam štenaca - sedam mužjaka i jednu ženku’, napisali su na stranici aerodroma na Facebooku.

Vlasnici su znali da je kujica skotna, ali nisu bili svjesni da je toliko blizu termina i da će svaki čas okotiti, piše BBC. Ellie je društvo pravio i otac njezinih štenaca Nugget koji je također budno pratio da sve prolazi u redu.

Psi pomagači posebno su obučeni i trenirani psi za osobe s invaliditetom, uključujući pse vodiče slijepih, pse za gluhe osobe, one koji upozoravaju na moguće medicinske probleme i one koji se dodijeljuju zbog mentalnog zdravlja.

Glasnogovornik aerodroma je za Fox 13 rekao da su Ellie i Nugget s vlasnicama, ženom i njezinom kćerkom, trebali letjeti za Philadelphiju kad je Ellie dobila trudove. Obitelj je, zajedno s iznenadnih osam dodataka, propustila let.

Ellie je sve uspješno odradila premda je imala neočekivano veliku publiku i malu pomoć Larryja Glantona i Natalie Brown iz hitne službe.

Uspješni okot popraćen je glasnim pljeskom i jednako glasnim lavežom, a obitelj će sad sa 10 pasa 1.600 kilometara do Philadelphije prijeći automobilom.

Premda je ova priča rastopila mnoga srca, ispod objave na Facebooku dosta je kritika. Prvenstveno na račun vlasnice koja nije pokazala veliku odgovornost s obzirom da je na let avionom vodila kujicu koja bi svaki čas trebala okotiti, te je tako dovela u potencijalnu opasnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:18