VRAĆAJU SE U PRIRODU

FOTO: ZAGREBAČKA KLINIKA ZA TRAUMATOLOGIJU POD OPSADOM ŠIŠMIŠA! Leteći sisavci pronašli dom iza rasvjete u bolničkoj sobi: 'Ovo im nije prvi put'

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 23.08.2018. u 21:29

 • Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba

   

  Djelatnici skloništa Dumovec izašli su u četvrtak na intervenciju i spasili devet šišmiša koji su novi dom odlučili izgraditi iza rasvjete u bolnici u centru Zagreba.

  Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba uspješno je okončalo hitnu intervenciju u Klinici za traumatologiju u zagrebačkoj Draškovićevoj ulici. U jednoj su se bolničkoj sobi iza rasvjete zavukli šišmiši.

  ‘Našoj ekipi ovo nije prvi dolazak u Traumu zbog šišmiša, no budući da bi se na bolnicu trebale staviti zaštitne mreže, vjerojatno se šišmiši na tu adresu više neće vraćati. Šišmiši su u Hrvatskoj zakonom zaštićene životinje i pri njihovu preseljenju uvijek smo jako oprezni. Zadatke dodatno otežavaju mjesta na kojima se šišmiši udomaćuju. Dakle, s jedne strane imamo zaštićene i osjetljive životinje, a s druge strane nepristupačna mjesta. Zato naša terenska ekipa pri hvatanju šišmiša koristi od ljestvi preko mreža do pinceta’, rekao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu.

  Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba
   

  U Klinici je zatečeno devet šišmiša i svi su uspješno ulovljeni te prevezeni u Oporavilište Zoološkog vrta. Sutra će tamo biti pregledani te ako se utvrdi da su dobro, odmah će biti pušteni u prirodu.

  Današnja zagrebačka priča o šišmišima slučajna je, ali dobra najava Međunarodne noći šišmiša. Ona će se u Zoološkom vrtu obilježiti u subotu kako bi građanima približila važnost zaštite tih jedinih letećih sisavaca.

  Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba

  Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba

  Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba
   

  Izdvajamo