GROZOTA

HLADNOKRVNI MONSTRUM IZ VARAŽDINSKE PIZZERIJE: 'DA, UBIO SAM MACU' Na parkiralištu sjekirom raskomadao mačića pa ga htio baciti u krušnu peć

 Profimedia, Alamy

Potpuno suludi čin jednog pizza majstora iz Varaždina, koliko god grozan bio, na svu sreću nije prošao nezamijećeno. Muškarac je, naime, na parkiralištu jedne pizzerije u gradu sjekirom raskomadao mačića. Namjera mu je bila potom baciti ostatke osakaćene životinjice u krušnu peć, no od toga je odustao, piše Varaždinski.hr.

Cijelom neobjašnjivom i sumanutom događaju s kraja prošlog tjedna svjedočio je građanin koji je slučaj anonimno prijavio, prvo lokalnoj udruzi koja brine o životinjama, a oni i policiji.

- Prema riječima čovjeka koji je nazvao, tamošnji pizza-majstor sjekirom je raskomadao mačića te ga je zatim želio baciti u krušnu peć. Ipak, kao što nam je rekla osoba koja je prijavila, od toga je odustao te je životinju navodno odvezao na Dravu - ispričala je Gordana Lacko, predsjednica Udruge Spas, koja je slučaj prijavila policiji, te dodala:

- Policija je, moram napomenuti, promptno reagirala te na lokaciji zatekla lokvu krvi. Obavili su potreban očevid te će podnijeti prijavu DORH-u.

Sreća u nesreći je što se na licu mjesta našao i savjestan građanin koji je slučaj dokumentirao pa će fotografije nemilog događaja policiji poslužiti kao dokaz. Gordana Lacko je ipak nazvala vlasnika pizzerije kako bi od navodnog počinitelja doznala pozadinu priče.

- Upitala sam ga je li moguće da je to učinio, na što je on bez imalo emocija rekao 'Jesam, ubio sam mačića'. Isto tako rekao je da ima obitelj te da ne želi da događaj dospije u javnost. Rekla sam da je slučaj prijavljen policiji. To je katastrofa. Sreća u nesreći je da postoje oni koji su u stanju slučaj prijaviti i neće šutjeti. Iako je prijava bila anonimna, zahvaljujem čovjeku jer je to moglo proći nezamijećeno - rekla je Lacko za Varaždinski.hr.

Kako se čini, velike priče iza brutalnog iživljavanja na mačiću nema, no što je čovjeka motiviralo da usmrti nedužnu životinju koja je tek počela živjeti, nije poznato. Policija je potvrdila da su zaprimili prijavu, a izvidi su još uvijek u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:02