NIZ REAKCIJA NA MREŽAMA

'JESU LI OVO SLIKE MODERNE OBITELJI I NAŠE BUDUĆNOSTI?' Mnogi odgovorili na neobičnu tezu portala Ž. Markić: 'I pas može biti član obitelji'

 
Željka Markić i kućni ljubimci u krevetima svojih vlasnika
 Duje Klarić / Hanza Media / Twitter

Na portalu narod.hr, čiji je izdavač udruga "U ime obitelji" objavljena je pomalo bizarna kolumna u kojoj se napadaju osobe koje se fotografiraju s kućnim ljubimcima.

Autorica drži neprimjerenim da se životinje smatraju članovima obitelji, pribjegavajući starozavjetnom argumentu prema kojem je Bog stvorio čovjeka du bude gospodar svim životinjama na Zemlji. Pa je na tom tragu kontemplirala sljedeće:

- Osvrnula bih se na reklame današnjeg ‘boljeg’ svijeta kojem smo masovno pribjegli. Reklamirajući svoje proizvode, uvode sve agresivniju ideologiju mijenjanja čovjekove naravi i božjeg nauma s njim. Osim istospolnih zajednica, muškarac, žena i pas u krevetu, slike su koje sve češće gledamo na našim televizorima.

Jesu li ovo slike moderne obitelji? Jesu li ovo slike naše budućnosti?

Popularne floskule današnjice naučile su nas zaboravljati važno, da obitelj čine ljudi, ne životinje.

Uz obilno citiranje Biblije autorica pred kraj teksta zaključuje:

- Čovjekova tvrdnja da je životinja bolja od nekih ljudi, zapravo nam potvrđuje i jasno pokazuje koliko se suvremeni čovjek odmakao od Boga i čovjeka, te stvorio neku vlastitu duhovnost po kojoj životinja ima vrijednosti čovjeka.

Svjedok sam vremena u kojem se više ne čudi, što životinje spavaju s ljudima, voze se u autosjedalicama, nose ljudsku odjeću i odazivaju se na ljudska imena, a nerođenu djecu se ubija.

Moram se pitati: Zašto sve rijeđe viđam očeve i majke s kolicima za djecu, a sve češće naljepnice na autima: Psi u autu?

Nije trebalo dugo a da mnogi korisnici društvenih mreža ne pokažu što misle o ovakvim tezama. Sudeći prema poplavi fotografija pasa u krevetu i domovima, može se zaključiti da se većina njih ne slaže s autoricom.

Neki su decentno stavili hashtag #uimeobitelji, dok je jedan korisnik uz fotografiju impresivne pseće njuške u krevetu cinično napisao "Novi državni neprijatelj broj 1".

Poznati politički komentator je pak kratkim statusom i priloženom fotografijom detaljnije obrazložio svoj stav.

- Neki ljudi izgleda ne mogu shvatiti da pas doista može biti član obitelji. Netko uz koga će djeca rasti, napraviti prve korake i tko će im mamiti osmijeh na lice. Naša kći još ne razumije koncept prijateljstva, a već ima najbolju prijateljicu - napisano je uz mali znak srca na kraju.

Još jedna korisnica je pak bocnula u više mjesta statustom "dvije cure maze se na krevetu", hashtagom #uimeobitelji i #zeljkamarkic te fotografijom dvije mace u krevetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:17