BESPOMOĆNA ŽIVOTINJICA

KAZNENA PRIJAVA MONSTRUMU KOJI JE SJEKIROM ISKASAPIO MAČIĆA Policija dovršila istraživanje i prijavila 33-godišnjeg pizza majstora iz Varaždina

 Profimedia, Alamy

Za kazneno djelo ‘ubijanje ili mučenje životinja’ varaždinska policija prijavila je 33-godišnjaka koji je prije desetak dana hladnim oružjem, navodno sjekirom, udario mačića.

Policija sumnjiči 33-godišnjaka da je mačku iskasapio 21. kolovoza oko 19 sati u Optujskoj ulici u Varaždinu, te je potom automobilom odvezao na obližnji poljski put.

Težina ozljede nije okvalificirana jer mačka nije pronađena na mjestu na kojem ju je ostavio osumnjičeni, kažu u policiji.

To nedjelo policiji je prijavila predsjednica Udruge za zaštitu životinja Spas Gordana Lacko, koju je nazvao svjedok i rekao joj da je s prozora stana vidio kako zaposlenik pizzerije na parkiralištu sjekirom ubija mačića.

Lokalni mediji objavili su kako je mačića, koji se našao u krugu ugostiteljskog objekta, iz čistoga mira sjekirom udario pizza majstor.

Po tvrdnjama zaposlenice tog objekta, mačić je trebao završiti u peći za pizze, ali mu drugi kolega nije dozvolio pa ga je onda osumnjičeni negdje odveo.

Kaznenim zakonom predviđena je zatvorska kazna do jedne godine za onoga tko usmrti životinju bez opravdanog razloga, teško je zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže patnjama.

Podsjetimo, Lacko je nakon anonimne dojave, potkrijepljene snimkama, prijavila slučaj policiji koja je reagirala promptno. Također je kontaktirala vlasnika pizzerije na čijem se parkingu dogodio ovaj užas.

- Upitala sam ga je li moguće da je to učinio, na što je on bez imalo emocija rekao 'Jesam, ubio sam mačića'. Isto tako rekao je da ima obitelj te da ne želi da događaj dospije u javnost. Rekla sam da je slučaj prijavljen policiji. To je katastrofa. Sreća u nesreći je da postoje oni koji su u stanju slučaj prijaviti i neće šutjeti. Iako je prijava bila anonimna, zahvaljujem čovjeku jer je to moglo proći nezamijećeno - rekla je Lacko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:34