JE LI KRIV ILI NIJE?

MISTERIOZNA SMRT POZNATOG LJUBITELJA GMAZOVA Policija pronašla leš u sobi, kraj njega bio je i prvi osumnjičenik koji može narasti i do 8 metara

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 25.09.2017. u 10:54

 • Facebook: Dan Brandon

  Dan Brandon sa svojim burmanskim pitonom

   

  Britanski vlasnik zmija Dan Brandon 25. kolovoza ove godine pronađen je mrtav u kući u selu Church Crookhamu, Engleska, gdje je živio sa svojim roditeljima.

  Njegovo tijelo nađeno je u sobi u kojoj držao svoje zmije, a kao razlog smrti policija je navela samo "ozbiljne ozljede", piše britanski tabloid The Sun. Vlasti su potvrdile za The Sun da je zbog sumnjivih okolnosti smrti pokrenuta preliminarna istraga.

  Kako navodi policija, pokraj Danova tijela bio je jedan od njegovih pitona, za kojeg pišu da može narasti čak i do osam metara, iako konkretna veličina u ovom slučaju nije bila navedena. Kako takve dimenzije može dosegnuti jedino mrežasti piton, možemo pretpostaviti da se radi o toj vrsti zmije.

  Profil Dana Brandona na društvenim mrežama otkriva da je riječ o zaljubljeniku u zmije, pa tako između ostalog ima i fotografiju pozamašnog burmanskog albino pitona koji mu je nonšalantno omotan oko vrata.

  Facebook: Dan Brandon

  Dan Brandon sa svojim burmanskim pitonom

   

  No, još uvijek nije sigurno je li neka od Danovih zmija, uključujući pitona koji je bio izvan terarija, odgovorna za Danovu smrt:

   - Istražujemo je li zmija imala veze s njegovom smrću. Istraga je trenutno u stadiju u kojem se ispituje je li riječ o prirodnoj smrti ili nečem drugom . Još uvijek se čeka puni toksikološki nalaz nakon kojeg će stvari biti jasnije - rekao je izvor iz istrage za The Sun.  

  Očekivano, obitelj preminulog nije željela komentirati slučaj, ali jedan anonimni prijatelj vjeruje da piton nije odgovoran za smrt svojeg vlasnika. Pokaže li istraga drugačije, bit će to prvi takav slučaj u Velikoj Britaniji.

  Facebook: Dan Brandon

  Dan Brandon sa svojim burmanskim pitonom

  Prije četiri godine u Kanadi su ubijena dva dječačića kad je jedan piton pobjegao iz dućana s kućnim ljubimcima, dok je ranije ove godine u Indoneziji ogromni mrežasti piton od gotovo sedam metara ubio i potom progutao cijelog muškarca, što je bio prvi takav pouzdano dokumentiran i snimljen slučaj.

  Inače, mrežasti pitoni su službeno najduže zmije na svijetu, koje mogu narasti i do osam metara. Trenutno čast najdužeg primjerka ima mrežasti piton imenom Meduza, koji je dug 7.67 metara i težak 158.8 kila, a nalazi se u Kansas Cityju, iako su početkom ove godine radnici na gradilištu u Maleziji našli živog pitona dugog osam metara i teškog oko 250 kilograma, ali te mjere nisu službeno potvrđene.

  Facebook: Dan Brandon
   

  Ove zmije svoje žrtve ubijaju davljenjem i potom ih gutaju cijele. Vrlo rijetko napadaju i ubijaju ljude, iako u proteklih dvadesetak godina ima nekoliko zabilježenih slučajeva u kojima su udavili malu djecu ili čak odrasle osobe.

  Izdvajamo