MAČAK POMORAC

NASTAVLJA SE POTRAGA ZA OTOČNIM MILJENIKOM Viški mačak još nije pronađen, doznali smo kako se zove: 'On je osebujan lik, nema kod njega umiljavanja'

Facebook

 

Još nije pronađen viški mačak putnik koji se u srijedu zabunom ukrcao na pogrešan brod i završio u Kaštelima umjesto u Splitu. Obavijest o potrazi, koja se proširila društvenim mrežama i portalima, objavljena je na Facebook stranici Portal grada Kaštela. U njoj se navodi da se mačak često vozi trajektom Hektorović od Visa do Splita, ali je te srijede pogriješio te na brodu tvrtke Crosco doplovio do Kaštela i izašao kod tvornice CEMEX gdje je posljednji put viđen.

Kako kaže volonterka Anita koja prima pozive o nestalom mačku, dosad su dobili samo dvije dojave, ali mačak nije nađen.

- Moj ga je otac pronašao na brodu, a kada je shvatio da je na pogrešnom trajektu, počeo je glasno mjaukati. Nakon što je izašao u pristaništu, gubi mu se svaki trag - kaže Anita.

Ona nas je uputila na frizerku Eni Vojković s Visa koja bolje poznaje navike mačka kojeg je prije četiri godine pronašla u luci i pomagala mu u odrastanju.

- Nažalost, još nemamo dobrih vijesti o njegovu nestanku. Imamo neke dojave, ali sad ljudima svaki crno-bijeli mačor sliči na njega. Treba reći da se njega ne može zaminit jer je jako velik, ogroman, veći je od mog psa. Ovo nije prvi put da je odlutao, ljetos se to dogodilo tri puta, ali uvijek su ga nalazili i vraćali ljudi koji ga poznaju kao legendarnog mačka iz viške luke - priča nam Eni.

 

Otkriva nam i njegovo ime - Lučki te kako su za njegovo udomljavanje bili zainteresirani brojni Višani i turisti, ali on se nikome nije dao.

- Takav je Lučki, osebujan lik, on nema vlasnika. Nema kod njega umiljavanja i žicanja hrane, on je izabrao takav životni stil u luci, s povremenim izletima brodom do kopna. Da, sigurno je u prošlom životu bio pomorac, ha-ha. Mačak pomorac. Sad je zbunjen jer kad se vraća iz Splita, uvijek prepozna zvuk motora i uskoči u njega. Nadamo se da će ga netko pronaći, ima Višana po Dalmaciji pa ako ga netko uoči, neka javi na moj telefon 095 908 2093 - apelira Anita.

Na naš upit što ako je zalutao s nekom lučkom mačkom, Anita kaže kako "nema ništa protiv da obavi što treba, ali neka se obavezno vrati, sam ili u društvu, svejedno".

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo