U VELIKOM PROBLEMU

'NEMAMO VIŠE HRANE, POMOZITE NAM' Poznati hrvatski azil uputio očajnički poziv u pomoć građanima: 'Naši psi nisu izbirljivi, donirajte bilo što...'

Udruga Pobjeda

- Nemamo više hrane za pse, pomozite nam - zavapili su očajni volonteri osječkog azila udruge Pobjede, koji svakog ljeta muku muče s nedostatkom hrane. Inače 50 posto obroka dobivaju iz studentske menze, koja im šalje ostatke hrane. No, kako ljeti menza ne radi, našli su se u problemima.

Sve je dobrodošlo, kažu u azilu - stari kruh, hrana koja dugo stoji u zamrzivaču, poneka vreća suhe hrane... Sve što ljudima nije potrebno. Četveronožni stanovnici ovog azila nisu izbirljivi.

- Naši psi nisu navikli na neku posebnu hranu, tako da je njima bitno samo da su im trbuščići puni. Oni će biti zahvalni na svemu što im se donese - svakoj vrećici tjestenine, komadiću kruha, konzervi... Ne molimo za sebe, nego za njih - kaže Ivana Crnoja, voditeljica azila.

Na apel iz Osijeka već su reagirali brojni građani diljem zemlje koji šalju hranu. No, da bi preživjeli ova dva mjeseca treba im tri tone samo dehidrirata. Uz to je potrebno i dosta ljudske hrane da bi se normalno živjelo u šarenim dvorištima azila. Trenutno volonteri skrbe o dosta štenaca, kojima za razliku od odraslih pasa moraju osigurati kvalitetniju hranu namijenjenu psima u razvoju, što problem čini još većim.

 

Ako im možete pomoći, pošaljite im hranu na adresu: Azil Pobjede, Nemetinska cesta bb, Osijek ili im uplatite novac da kupe hranu na IBAN HR8823400091110405854.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo