TRI NAJSLAĐA AZILANTA IZ DUMOVCA

'NEVJEROJATNO JE DA IH JE NETKO TAKO MALENE BACIO U ŠUMU I NAPUSTIO' Priča o umiljatim macanima Zdenku, Ranku i Kreši koje je bešćutni vlasnik odbacio

 
Zdenko (rozi šal, u sredini) je najmanji od tri mačića pa ga druga dvojica štite, kažu volonteri. Ranko (žuti šal, desno) je najjači i već se skinuo s dude, a Krešo (zeleni šal, lijevo) ima nadimak “filozof”

Od trojice crne braće, Ranko je najsnažniji. Prvi je očeličio, shvatio da želi biti veliki i jaki dečko, pa se skinuo s dude. Krešo je, pak, najmirniji, filozof.

Prije nego što napravi bilo kakav potez, malo sjedne pa razmisli o tome treba li se braći pridružiti u igri. On je “cool” tip. Zdenko je najmanji mačić kojeg druga dvojica hrabro štite. Njemu najviše fali mama, no narast će i on. Još kombinira dudu i “pravu” hranu, ali veliki je obožavatelj mlijeka, koje će mu zasigurno dati snage da izraste u pravog macana.

Mačji trio s ljudskim imenima ovih je dana najslađa atrakcija Skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu. Pronađeni su samo tri tjedna nakon rođenja, a ovih su dana napokon dovoljno osnažili da iz privatnog smještaja dođu u sklonište, gdje nestrpljivo čekaju odlazak u svoj novi dom.

- Mačiće je našla naša volonterka Goga u šumi u Dumovcu - priča nam voditeljica skloništa Tatjana Zajec, koja je osobno bila preuzela brigu o ranjivu trojcu. - Goga ih nije mogla uhvatiti u šumi, pa sam ja otišla po boks. No u međuvremenu je ona ipak uspjela. Nevjerojatno je da ih je netko toliko malene ostavio u šumi. Mislim da ondje sami ne bi preživjeli ni nekoliko sati - kaže Tatjana, pa nastavlja:

- Ja sam ih onda privremeno uzela sebi doma i othranila ih. Sada već sami jedu. Još nisu cijepljeni, ali sigurno se mogu udomiti. Intenzivno radimo i na njihovoj socijalizaciji, već odlično poznaju kućni red. Pretvaraju se u savršene mace - priča Tatjana pa nam otkriva još jedan zanimljiv detalj: zanimljiva imena malim je zvjerkama odabrala upravo njihova spasiteljica Goga, koja je rekla da su u Dumovcu već pomalo “ispucali” sva mačja, pa je vrijeme da se prijeđe na neobičnija.

- Crne je mace, kao i pse, uvijek prilično teško udomiti, no ne sumnjamo da će ovi bez problema osvojiti nečija srca - kažu iz Dumovca. Pozivaju sve koji razmišljaju o nabavi ljubimca na udomljavanje. - Toliko je štenaca i mačića koji odrastaju ovdje u skloništu umjesto da rastu uz ljude koji su posvećeni samo njima. Vani je toplo, idealno je vrijeme za igru i uživanje, zaključuju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 04:30