POTICAJNE MJERE

OPĆINA JELENJE POTIČE GRAĐANE NA UDOMLJAVANJE PASA IZ AZILA Pokrivaju dio troškova hrane za godinu dana i jedno redovno cijepljenje

 
 Luka Gerlanc / Cropix

Premda u Republici Hrvatskoj još uvijek postoje tri županije koje nemaju nijedno sklonište za životinje na svojemu području, kako su nedavno upozorili Prijatelji životinja, jedna hrvatska općina itekako brine o napuštenim životinjama na svojem području.

Primorsko-goranska općina Jelenje početkom ove godine donijela je odluku o poticajima udomljavanja pasa iz azila. Ljubiteljima životinja nude mjere kojima će financijski olakšati držanje kućnog ljubimca, piše Fiuman.hr.

Utvrđena su mjerila, načini i postupak udomljavanja pasa koji se nalaze u skloništu za nezbrinute životinje Lič, uvjeti za financiranje hrane, te jedno redovito osnovno cijepljenje.

Općina Jelenje će financirati redovito osnovno cijepljenje udomljenog psa kod ovlaštenog veterinarskog trgovačkog obrta Pavešić iz Krasice s kojim imaju sklopljen ugovor. Općina također snosi trošak hrane za udomljenog psa u trajanju od 12 mjeseci od dana udomljavanja psa u vrijednosti od 200 kn mjesečno.

– Naše namjere su postati istinska pet friendly destinacija te da ljubiteljima životinja omogućimo dostojne uvijete i olakšamo funkcioniranje u našoj zajednici, sukladno našim mogućnostima. Ovo je tek prva mjera, a u skoroj budućnosti, na atraktivnim lokacijama, postavit ćemo i parking za pse, kante za pseće otpatke te opremu u kojoj se drže vrećice za pseći izmet – kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje prilikom potpisivanja ugovora s dobavljačem hrane za pse.

Udomitelji će s azilom sklopiti ugovor o udomljavanju. Potom se primjerak ugovora dostavlja Općini Jelenje nakon čega se izdaje Potvrda o pravu na financiranje hrane za udomljenog psa i cijepljenje te ukupno 13 kupona, 12 za preuzimanje hrane od Dobavljača i jedan za sljedeće redovno osnovno cijepljenje psa kod ovlaštenog veterinara, piše Fiuman.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:06