SAVRŠEN SPOJ

OVOG LJEPOTANA NIKO NIJE HTIO SPASITI IZ UTOČIŠTA JER JE GLUH A onda se dogodilo čudo: spasio ga je - gluhi čovjek

DIVIDE - Gluhi pas koji nikako nije mogao naći obitelj koja će ga udomiti napokon je pronašao topli dom. Naime, psa Connora udomio je - gluhi čovjek. Connor, danas jednogodišnji četveronožni 'lajavac', rođen je s cerebralnom hipoplazijom, što znači da mu mali mozak nikada nije u potpunosti sazrio.

Zaposlenici azila u kojem se pas nalazio primijetili su da se Connor ne odaziva na njihove zapovijedi. S vremenom je jedan od radnika otkrio u čemu je stvar - Connor je gluh.

Zbog njegove poteškoće u razvoju, radnik je Connora naučio kako čitati američki jezik gluhonijemih. I pas se pokazao kao više nego uspješan učenik. Brzo je svladao jezik i počeo reagirati na zapovjedi.

Nažalost, brojni ljudi koji su posjetili životinjsko utočište nisu previše marili za Connora jer su brigu za njega doživljavali kao preveliku odgovornost.

Dani su prolazili i Connor je živio u azilu. Sve do ovog tjedna.

- Toliko smo uzbuđeni da smo Connoru uspjeli pronaći dom za njega - ispričala je Nancy Adams, zaposlenica Regionalnog životinjskog utočišta okruga Teller, koja je izjavila da je neimenovani pojedinac odlučio udomiti psa nakon što je vidio priču o njemu na televiziji.

- Dirnula ga je priča i odlučio je spasiti Connora. Proces udomljenja je bio malo kompliciran jer gospodin nije imao tumača uz sebe. Komunicirali smo ispisujući poruke na papiriće. Riječ je o osobi koja zaista cijeni Connorove poteškoće i koja je odmah kliknula sa psom - zaključila je Adams.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:13