Prirodoslovlje i tehnologija

POČELI UPISI U DIVLJE LJETO Zoološki vrt grada Zagreba pripremio petodnevni edukativni program za vrijeme ljetnih praznika

Ovogodišnji program, namijenjen učenicima od 2. do 6. razreda, na jedinstven način spaja prirodoslovlje i tehnologiju.

Djeca će proučavajući prirodu učiti o osnovama programiranja. Pune ruke posla imat će s mjerenjem uvjeta bitnih za živi svijet, poput temperature i svjetlosti, a učit će i o orijentaciji u prostoru. Radiouređajima pratit će životinje u Vrtu.

Koristeći laboratorijski pribor mali će znanstvenici moći doznati kako je građen list, ali i što živi u kapljici vode te u našim ustima.

Kako žive životinje vidljive golim okom doznat će brinući se o njima, poput timaritelja iz Zoološkog vrta. Čistit će njihove nastambe i pripremati im hranu.

Neki od njih prvi će put voditi dnevnik. Što je dnevnik znanstvenika i po čemu se razlikuje od dnevnika kojim bilježimo zanimljivosti u svakodnevici podučit će ih edukatori iza kojih su mnoga prava istraživanja.

Kako bi razgibali sive stanice, ali i mišiće, pripremljeni su atraktivni kvizovi i igre. Na kraju programa svako će dijete dobiti diplomu zoološkog znanstvenika.

Djeca će u Zoološkom vrtu grada Zagreba moći provesti šest sati dnevno, pet dana tjedno - od ponedjeljka do petka. Program će se održavati u dvije smjene. Prva počinje u 8, a druga u 14 sati. Svaku skupinu koja može imati između 10 i 24 polaznika vode po dva edukatora.

Prve će se skupine u program moći uključiti već 19. lipnja. Više informacija o programu potražite ovdje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:14