ŽIVOTINJA U NEVOLJI

'POVUKLI SMO POZIV JER SE NITKO NIJE JAVIO, ALI NIKAD NEĆEMO ODUSTATI' Odgođeno spašavanje krokodila koji već četiri godine živi s gumom oko vrata

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 04.02.2020. u 10:54

TOPSHOT - This picture taken on January 22, 2020 shows a crocodile, with a motorcycle tire around its neck, sun bathing by the riverbanks, in Palu, Central Sulawesi. - Indonesian authorities are offering a reward to anyone who can rescue a saltwater crocodile with a motorbike tyre wrapped around its neck -- and survive. (Photo by MUHAMMAD / AFP)
AFP

Indonezijske vlasti povukle su poziv za uklanjanje motociklističke gume koja se zaglavila na vratu krokodila jer se nitko, čak i uz ponuđenu nagradu, nije odazvao smrtonosnom izazovu, objavljeno je u utorak.

Krokodil s gumom oko vrata prvi je put uočen na otoku Sulawesi 2016., u rijeci koja teče kroz Palu, glavni grad središnje sulaveške pokrajine.

Tad su predstavnici agencije za zaštitu prirode strahovali da će guma ugušiti reptila dok raste.

Prošli tjedan ravnatelj agencije Hasmuni Hasmar ponudio je nagradu onome tko je dovoljno hrabar da skine gumu s vrata životinje, no odbio je otkriti detalje nagrade kako se ne bi javili "obijesni" ljudi.

- Nitko nije bio zainteresiran pa smo povukli poziv - izjavio je Hasmuni.

Agencija procjenjuje da na tom području živi 36 krokodila.

Raniji pokušaji stručnjaka, među kojima i članova australske grupe za zaštitu prirode, bili su neuspješni. 

Hasmuni je rekao kako će agencija formirati poseban tim kako bi opet pokušali osloboditi životinju.

- Nikad nećemo odustati - zaključio je.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo