NAPAD DIVLJE ZVIJERI

PREŽIVJELA NEMOGUĆE Petogodišnju djevojčicu usred šume napao medvjed, malenoj život spriječila njezina majka nevjerojatnom reakcijom

 
 Pixabay

Petogodišnju djevojčicu napao je medvjed u blizini njezine kuće u Coloradu, javlja CBS. Iako je još uvijek u bolnici, liječnici kažu da se dobro oporavlja i da će uskoro biti puštena na kućnu njegu. Malenu je spasila nevjerojatno hrabra reakcija njezine majke koja je otjerala životinju koja je curicu šćepala za leđa.

Rendžeri su javili da su locirali u ubili medvjeda za kojeg se vjeruje da je kriv zaovaj napad.

U pozivu hitnoj službi 911, otac djeteta objasnio je da ju je medvjed ugrizao za stražnjicu i podigao sa zemlje te da joj nakon ugriza nedostaje komad leđa te ima nekoliko rupa od ugriza po nogama.

Medvjedi su u tom kraju česta pojava, iako relativno rijetko dolaze tako blizu kućama. Pretpostavlja se da je ovaj medvjed spavao zimski sad negdje u blizini, a nakon što se probudio, odlučio je potražiti nešto za jelo u obližnjim kantama za smeće. Baš zbog toga što medvjedi često traže hranu u otpadu, na mnogim su mjestima postavljene su posebne kante za smeće u koje divlje životinje ne mogu provaliti.

Rendžer J.T. Romatzke kazao je da je djevojčicu spasila nevjerojatna hrabrost njezine majke koja je vikom i bukom otjerala medvjeda. Doktor Charles Breaux, liječnik koji je sanirao djevojčičine ozljede rekao je kako su srećom svi vitalni organi ostali pošteđeni te da se malena dobro oporavlja iako su joj rane zašivene s čak 77 šavova. Ipak, još će neko vrijeme ostati u bolnici kako bi liječnici bili sigurni da se nije došlo do infekcije ili zaraze bjesnoćom.

Procjenjuje se da u Coloradu živi između 17.000 i 20.000 medvjeda koji osim u kante za smeće, često provaljuju i u aute i vikendice u potrazi za hranom. Svi se izletnici zato upozoravaju da ne ostavljaju ostatke hrane uokolo te da budu vrlo oprezni kad kampiraju u šumi.

Rendžeri kažu i kako medvjedi u pravilu nikada ne love ljude, no lako se navikavaju na ljudsku vrlo kaloričnu hranu pa, nakon što su je jednom probali, dolaze po još.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:30