U DUBOKOJ STAROSTI

'SATURN JE IMAO DUG I LIJEP ŽIVOT' Uginuo aligator koji je na vrhuncu Drugog svjetskog rata pobjegao nacistima, pričalo se da je pripadao Hitleru

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 23.05.2020. u 19:59

An American alligator sits in a canal at Everglades Holiday Park in Fort Lauderdale, Florida on April 27, 2019. - Along with the venomous lionfish, the Burmese python is perhaps the least welcome invasive species in Florida: lacking any natural predators, it has happily chomped its way through the state's wildlife. Native to Southeast Asia, the Burmese pythons have become a plague in Florida. Alligators are one of many native species whose food source has been affected by the invasion of nonnative species, like the Burmese Python, to the Everglades. (Photo by RHONA WISE / AFP)
AFP

Aligator

 

Aligator koji je pobjegao iz berlinskog zoološkog vrta na vrhuncu Drugog svjetskog rata i potom prebačen u Moskvu uginuo je u 84. godini, objavio je u subotu moskovski zoo.

Životinja nazvana Saturn uginula je od starosti, rekli su timaritelji.

"Saturn je imao dug i lijep život. To je stvarno duboka starost", priopćio je zoološki vrt.

Očekivani životni vijek aligatora u prirodi je između 30 i 50 godina.

Saturn je na svijet došao 1936. u Sjedinjenim Američkim Državama i dovezen je u berlinski zoološki vrt iz kojega je 3.5 metara dugačka životinja pobjegla u studenom 1943.

Uspio je preživjeti zadnje dvije godine rata da bi ga 1946. našli britanski vojnici te je u srpnju iste godine prebačen u Moskvu.

Nakon rata, pojavile su se glasine da je Saturn pripadao Adolfu Hitleru, ali za to nema dokaza.

"Čak i da je pripadao nekome, životinje nemaju ništa s ratom i politikom", kažu u zoološkom vrtu, sretni što su imali čast brinuti o Saturnu protekle 74 godine.

Izdvajamo