OVO NEMA NI U FILMOVIMA

SIBIRSKI SE HASKI SINATRA KUĆI VRATIO NAKON 18 MJESECI IZBIVANJA I PREVALJENOG 1.861 KILOMETRA Sreći vlasnika nema kraja: 'Nemam riječi. U šoku sam'

 
Rose Verrill i Sinatra u Seffneru u Floridi 22. studenog
 Profimedia, Zuma Press - News

Petogodišnji bakreno bijeli sibirski haski plavih očiju Sinatra i 16-godišnjakinja Zion Willis iz njujorške četvrti Brooklyn bili su vrlo bliski. Obitelj Willis Sinatru je udomila kada je imao dva mjeseca. Zion i Sinatra postali su nerazdvojni. "Oboje su bili uporni i puni energije", rekao je Lesmore Willis mlađi za ABC.

Kada je Zion 2015. godine poginula u nesreći s vatrenim oružjem, Sinatra je za obitelj Willis postao i podsjetnik na njihovu ljubljenu kćer. "On je postao najbliže biće koje imamo, a da je povezano s njom", pojasnio je Lesmore.

Zamislite tek kako su se u toj kući osjećali kada je u ožujku 2017. godine pobjegao od kuće. Lesmore kaže da im je šmugnuo tijekom dostave.

"Znao je i prije pobjeći iz dvorišta. Živahno je to biće. No, uvijek bi se vratio. Nikada ne bi izbivao dulje od sat vremena", rekao je Lesmore te dodao da ga je obitelj već drugi dan počela aktivno tražiti. Sreće je, nažalost, izostalo. Obitelj je Sinatru bezuspješno tražila 18 mjeseci.

November 22, 2018 - Seffner, Florida, U.S. - BRONTE WITTPENN   |   Times.Sinatra, a five-year-old husky, lays next to Rose Verrill, 13, at her home in Seffner on Wednesday, November 21, 2018. The dog traveled 1,200 miles from his home in Brooklyn until he was discovered by Verrill nearly two weeks ago. Photos from her family eventually reached the original family in Brooklyn. They made arrangements to return the dog this Sunday after he went missing two-and-a-half years ago., Image: 397588540, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News
Profimedia, Zuma Press - News
Sinatra

Onda je iz vedra neba Lesmoreu stigla Facebook poruka: "Imate li vi haskija?"

Njegovoj sreći nije bilo kraja.

Trinaestogodišnjakinja Rose Verrill naletjela je na Sinatru dok je trčala prema autobusnoj stanici neposredno blizu svoga doma u Seffneru, predgrađu grada Tampa u američkoj saveznoj državi Floridi.

Brooklyn i Seffner udaljeni su 1.861 kilometar.

Verrill kaže da su ga ona, njezina majka i sestra udomile te da im se već prve noći popeo u krevet. "Pustile smo ga. Nadam se samo da ga nismo naučile nekim lošim navikama", rekla je. Sinatra se odmah sprijateljio i s crnom labradoricom Lucy i tri mačke obitelji Verrill. Kada su posjetili lokalno prihvatilište životinja, Verrillovi su otkrili da je Sinatra čipiran, međutim podaci u čipu nisu bili kvalitetni.

Naime, sve što je pisalo bilo je "Willis Les".

Rosina majka Denise Verrill (49) dala se u potragu te je putem Facebooka došla do imena Lesmore Willis mlađi. "Kad sam vidjela da živi u Brooklynu, pomislila sam da nema šanse da je to on. Ipak smo mu se odlučile javiti, onako, čisto iz šale", pojasnila je Denise i rekla da je tada Lesmorea pitala ima li haskija.

November 22, 2018 - Seffner, Florida, U.S. - BRONTE WITTPENN   |   Times.Rose Verrill, 13, rubs the head of five-year-old husky named Sinatra at her home in Seffner on Wednesday, November 21, 2018. The dog traveled 1,200 miles from his home in Brooklyn until he was discovered by Verrill nearly two weeks ago. Photos from her family eventually reached the original family in Brooklyn. They made arrangements to return the dog this Sunday after he went missing two-and-a-half years ago., Image: 397588000, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News
Profimedia, Zuma Press - News
Rose Verrill i Sinatra u Seffneru u Floridi 22. studenog

Na njezino čuđenje, Lesmore je odgovorio da ima. Denise mu je odmah poslala fotografiju. Lesmore je ostao bez teksta kada je ugledao Sinatru. "Jedva da je izustio koju riječ. Samo je ponavljao koliko mu on puno znači", rekla je Denise.

Nakon 18 mjeseci i 1.861 kilometra, Sinatra se vratio svojoj kući.

Lesmoreu je i dalje u šoku. "Ni na kraju pameti mi nije bilo da bi mogao završiti na Floridi", rekao je. "On je haski, mislio sam da će otići na sjever."

Nitko ne zna kako je Sinatra uspio prevaliti toliki put, međutim obitelj Willis za to ni ne mari. "Osjećaj je predivan. Kao da mi se dio kćeri vratio", rekao je Lesmore za ABC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:35