PRUZELI BRIGU O NJEMU

SLAĐI VIDEO OD OVOG DANAS NEĆETE POGLEDATI Medvjedić koji je spašen od sigurne smrti premješten u zagrebački ZOO: 'Ima zdrav tek, a dali smo mu i ime'

 
 ZOO vrt Zagreb

Zoološki vrt grada Zagreba preuzeo je brigu o medvjediću pronađenom kraj Vrbovskog.

Temeljitim pregledom utvrđeno je da je dobroga općeg stanja. Težak je 2,4 kilograma, a procjenjuje se da je star oko mjesec i pol.

- Jako nas je razveselilo da je nakon što smo mu poslužili hranu, pokazao zdrav tek. Idućih će dana biti pod pojačanim nadzorom naših veterinara i ostalih stručnjaka. Svi uključeni u spašavanje medvjedića usuglasili smo se da mu odlično pristaje ime Matija - izjavio je ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba Damir Skok.

Podsjetimo, kako smo ranije danas izvijestili, na putu do posla, vozeći se starom magistralnom cestom Rijeka - Zagreb, Matija Grgurić iz Kupjaka s kolegama je naišao na nesvakidašnji prizor. Naime, na cesti je pronašao mladunče medvjeda.

- Kad smo ga ugledali, pomislili smo da se radi o plišanom medvjediću jer je bio skroz sitan. Taman kad smo ga htjeli zaobići, on se pomaknuo. Izašli smo iz automobila, promatrali ga i fotografirali te su se tad zaustavili još i Damir Krizmanić te Petar Medved, inače policajci, koji su alarmirali Lovačko društvo Lipov vrh koje djeluje na tom području - objasnio je Matija Grgurić.

Na poziv je stigao Interventni tim za krupne zvijeri te Slavko Medved, lovnik iz Lovačkog društva Lipov vrh.

- Ovo je vrlo neuobičajena situacija da je medvjedica ostavila svoje mladunče nasred stare magistralne ceste Rijeka - Zagreb na području Gorskog kotara. Zdravo je, nije udareno te ga je vjerojatno medvjedica nosila u ustima kad ju je nešto u prometu prepalo. Jako nam je drago da ga nitko na prometnoj cesti nije udario te da je ostao živ. Sad je mladunče na sigurnom te ćemo se dalje pobrinuti za njega u nadi da će se vratiti u svoje prirodno stanište - izjavio je Medved.

Damir Skok i Matija
ZOO vrt Zagreb
Damir Skok i Matija

ZOO vrt Zagreb

ZOO vrt Zagreb

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:38