BILO JE GUSTO

SPEKTAKULARNA OPERACIJA SPAŠAVANJA DEBELE ŠTAKORICE Gojazna ženka omraženog glodavca zaglavila u 'međuzemlju', na teren stigla vatrogasna postrojba

 
Nesretni štakor zapeo u šahtu
 Facebook: Berufstierrettung Rhein Neckar

Čak osam vatrogasaca i jedan ekspert za životinje sudjelovali su u "spektakularnoj operaciji spašavanja" jedne gojazne štakorice koja je zaglavila u rupi poklopca kanalizacijskog šahta.

Rijetka intervencija dogodila se u njemačkom gradu Bensheimu, piše BBC, a sve je počelo nakon neobičnog poziva koji je dobila služba za spašavanje životinja. Naime, netko je uočio debelu štakoricu koja je zaglavila u jednoj od rupa na poklopcu šahta, s time da je gornja polovica tijela bila na ulici, a njene nožice i ogroman rep mlatarali su u podzemlju.

- Očito je nakupila previše zaliha sala i zapela oko struka, pa se nije mogla pomaknuti ni amo ni tamo - rekao je Michael Sehr iz službe za spašavanje životinja za lokalne medije.

Zbog hitnog je slučaja stoga pozvan kompletni vatrogasni tim, dakle osam dragovoljaca koji su u nedjelju izašli na ulicu kako bi s profesionalcem iz službe za zaštitu životinja oslobodili pretilog glodavca. Mnogi građani su se zapitali je li sudbina punašne štakorice bila toliko važna da se pokrene tako velika akcija.

- Čak i omražene životinje zaslužuju naše poštovanje - smatra Sehr. Upravo je on kontaktirao vatrogasce budući da nije sam mogao osloboditi štakoricu iz željeznog okova šahta.

Konačno, vatrogasci su podigli cijeli poklopac i i digli ga na klinove dok je Sher gurnuo ucviljenog glodavca i napokon ga oslobodio. Nakon toga štakorica je puštena natrag u kanalizaciju.

Naravno, čim je služba za zaštitu životinja stavila video na svoju Facebook stranicu, odmah je postao viralan, a mnogi su pohvalili brižnost za životinju koju se mnogo češće istrebljuje nego spašava. Gospodin Sehr je pak dobio crtež štakorice s malim srcima od djevojčice koja je prva pronašla unesrećenog glodavca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:11