SPAŠENA RODA

SRETAN KRAJ DRAME U PARKU PRIRODE LONJSKO POLJE Mlada roda u svome gnijezdu nije mogla hodati, niti letjeti, a neobično ponašanje uočila je djelatnica

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 11.07.2019. u 11:35

Facebook/Park prirode Lonjsko polje

 

Uz pomoć HEP-a uspješno spašena mlada roda u Čigoču, objavljeno je na Facebook stranici Parka prirode Lonjsko polje.

Snježana Sever iz Čigoča uočila je neobično ponašanje mlade rode u gnijezdu na krovu svoje štale u Čigoču. Naime, mlada roda nije mogla hodati, niti letjeti, jer joj je oko obadvije noge bila zapletena špaga za baliranje.

Uspješnom intervencijom djelatnika HEP-a, Elektra Sisak, Terenska jedinica Sunja te djelatnika Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje, špaga je razrezana i rodi su oslobođene noge. Iako je mlada roda nakon intervencije vidno iznemogla i u stresnom stanju, u Parku prirode se nadaju njezinom brzom oporavku, koji će pratiti vlasnica Snježana Sever i djelatnici Javne ustanove.

Zahvaljuju djelatnicima HEP-a koji su pored velikih intervencija nakon olujnog nevremena taj dan osigurali vozilo sa korpom za prilazak gnijezdu. Park prirode koristi ovu priliku i apelira na nesavjesne građane da na okućnicama i livadama ne ostavljaju špage i ostale materijale neorganskog porijekla.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo