EVAKUACIJA

'Svi smo se uspaničili, očekivali smo najgore, ali kad mi je stjuardesa rekla zašto se zapravo evakuiramo, tek tada mi ništa nije bilo jasno'

 
Ilustracija
 Flickr

Policija je iz zrakoplova u floridskoj zračnoj luci Orlando morala prisilno izvesti putnicu koja je sa sobom u kabinu unijela svoju kućnu ljubimicu - vjevericu, prenose američki mediji.

Putnici su već sjedili u zrakoplovu na letu 1612 zrakoplovne tvrtke Frontier Airlines u zračnoj luci Orlando, kad ih je stjuardesa pozvala da ga "odmah napuste", ispripovijedao je jedan od putnika, Brandon Nixon.

"Svi smo se pomalo uspaničili. Jer..., obično očekujete najgore kad vam kažu nešto takvo. Dok smo izlazili postavljali smo pitanja, svi smo željeli znati o čemu je riječ. Na izlazu iz zrakoplova upitao sam stjuardesu zna li u čemu je problem, a ona mi je samo rekla 'vjeverica'", kazao je, dodajući da mu tek tad ništa nije bilo jasno.

No, kad su se svi putnici okupili na terminalu "vijest o razlogu napuštanja zrakoplova među njima se brzo proširila".

U priopćenju tvrtke Frontier stoji da je putnica, rezervirajući kartu navela kako putuje sa "životinjom koja joj služi u terapeutske svrhe", no nije navela o kakvom je ljubimcu riječ.

Naime glodavci, među kojima su i vjeverice, ne mogu biti "životinje u terapeutske svrhe", stoji na internetskoj stranici avioprijevoznika.

Putnica najprije nije željela napustiti zrakoplov, no policija ju je prepratila do terminala.

"Kamerom sam ovjekovječio taj trenutak. Bilo je vrlo neobično..., nešto što se ne događa često", kazao je Nixon. Zrakoplov je u polijetanju kasnio oko dva sata, no putnici nisu bili gnjevni jer je situacija za sve bila neuobičajena i zanimljiva.

"To je nešto što ćemo svi prepričavati kao zgodu do kraja života", zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:01