SKLONIŠTE U DUMOVCU ZAPOSJELE MAČKE

U SKLONIŠTU ZA NEZBRINUTE ŽIVOTINJE GRADA ZAGREBA 34 MAČKE ČEKAJU NOVI DOM Među njima je 19 mladih mačaka od kojih je većina odbačena u leglima

Građani su neke mačiće odbacivali ubrzo nakon okota, pa su djelatnici Skloništa morali uložiti nadljudske napore kako bi mačići preživjeli to najosjetljivije razdoblje. To je podrazumijevalo hranjenje na špricu svakih nekoliko sati, pa i noću.
Kelek

U Skloništu u Dumovcu trenutačno se nalazi i 15 odraslih mačaka koje „deveti život“ duguju ljudima. Naime, riječ je o mačkama koje je terenska ekipa Skloništa pronašla ozlijeđene na zagrebačkim ulicama.

Inka je imala nekoliko prijeloma stražnje noge, no sada, nakon što joj je s noge uklonjen fiksator, čeka igru u novom domu. Za isti je životni iskorak spreman i Kelek, mačak iza kojeg je operacija velike trbušne hernije. Rama je u Sklonište stigla s krvarenjem u plućima, no uspješno se oporavila i sada jedva čeka upoznati svoje ljude. Obožava ljudsko društvo i maženje.

Inka

Rama

Naša je dužnost pomoći ozlijeđenim mačkama i životno ugroženim mačićima bez vlasnika, ali Sklonište nema odgovarajuće smještajne kapacitete za broj mačaka o kojima se trenutačno brine. Zato im hitno želimo pronaći trajni dom. Istodobno se nadamo da ćemo čim prije moći početi s gradnjom posebnog skloništa za mačke. Idejni projekt već imamo, no projekt želimo prijaviti na neki od natječaja kojima se dodjeljuju sredstava iz fondova Europske unije“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Uz prostorije u kojima bi mačke boravile, sklonište za mačke imalo bi ambulantu, karantenu, stacionare za operirane i bolesne mačke, servisne te administrativne prostore.

Uz velik broj mačaka Sklonište se trenutačno brine i o velikom broju pasa. U Dumovcu 180 pasa čeka udomljenje, a na privremenom udomljenju još je šezdeset pasa. Psi koji su na privremenom udomljenju kod volontera, traže posebnu skrb. Riječ je o štencima, starijim psima te onima slabijeg zdravlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:57