VELIKI REPTIL

'UPOZNAJTE ZMAJA IZ KUPINCA!' Stanovnik mjesta u okolici Zagreba na drvetu ugledao ogromnu iguanu: 'Sunčala se tamo cijeli dan... Zna li tko čija je?'

 
Zmaj iz Kupinca

U zagrebačkom Zoološkom vrtu u četvrtak su zbrinuli ogromnog gmaza kojeg im je dovezao jedan stanovnik Kupinca, mjesta kraj Donje Zdenčine u Zagrebačkoj županiji.

Kako je u objavi na Facebooku naveo ravnatelj ZOO-a Damir Skok, riječ je o velikoj iguani koju su zaposlenici već prozvali zmajem iz Kupinca.

- Upoznajte zmaja iz Kupinca! Tako tepamo velikoj iguani za koju ne znamo je li pobjegla iz nečijeg doma ili ju je netko pustio u prirodu, započeo Skok svoju objavu na Facebooku.

- Jedan ju je stanovnik Kupinca, mjesta kraj Donje Zdenčine u Zagrebačkoj županiji, opazio jutros kad je išao na posao. Na istom je mjestu bila kad se vraćao kući. Veliki gmaz cijelo se dan sunčao na drvetu. Čovjek je zaključio da mu tamo nije mjesto. Donio je platnenu vreću, dohvatio iguanu za rep i ulovio je u maniri iskusnih hvatača, opisuje Skok.

Zmaj iz Kupinca

- Dovezao ju je do Zagreba gdje smo veličanstvenu životinju prihvatili. Riječ je o uistinu velikom gmazu. Jedva nam je stao u 'transporter', spremnik u kojem prevozimo životinje. Naime, gmaz ima rep dugačak gotovo metar, navodi Skok.

- Ako imate više informacija o tome čija je iguana iz Kupinca, javite nam se, zaključuje objavu na Facebooku ravnatelj zagrebačkog ZOO-a.

U međuvremenu smo s gospodinom Skokom stupili u kontakt te smo ga pitali što će ZOO napraviti ako se vlasnik reptila ne javi.

- Pokušat ćemo životinju smjestiti u Zoološki vrt, imamo mi rezervnih nastambi, vjerujem da bi se iguana prilagodila, rekao nam je Skok.

Pitali smo ga i u kakvom je generalno stanju iguana te zna li se išta o njezinoj dobi.

- Ne znamo još, čini se da je ženka. Danas je bilo hladno pa moramo vidjeti u kakvom je stanju. Prvo ide u karantenu, pa ćemo vidjeti, zaključio je Skok.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:18