PRONAĐEN NA PLAŽI

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE! IZ MORA IZVUKLI PSIĆA U VREĆI KRUMPIRA S KAMENOM Netko ga je namjerno utopio: 'Jako tužna slika za naš grad!'

 
 Dnevna doza Poreč / Facebook

Još jedan primjer okrutnosti prema životinjama šokirao je građane nakon što su se društvenim mrežama proširile fotografije utopljenog psa.

Vjerojatno nečiji kućni ljubimac pronađen je čvrsto zavezan u vreći za krumpire zajedno s velikim kamenom preko puta apartmanskog naselja Červar Porat kraj Poreča na plaži. Nedužna životinja je očito namjerno utopljena unatoč strogom kaznenom zakonu kojim se kažnjava zlostavljanje životinja.

Fotografije je objavila stranica Dnevna doza Poreča uz poruku koja im je stigla u inbox:

- U današnjoj šetnji s djecom, drugom stranom Červara, u šoku smo naišli na psića, mrtvog, stavljen u vreću zavezanu, skupa s kamenom i vjerojatno tako bačen u more. Okrutno i žalosno! I jako tužna slika za naš grad s obzirom da je sezona krenula lagano, ali je najžalosnije od svega da se ovakve stvari dešavaju.

Ljudi koji su našli psa oko osam sati navečer kontaktirali su Veterinarsku bolnicu Poreč koja ima i registriranu higijeničarsku službu. Njihov je higijeničar odmah izašao na teren zajedno s komunalnim redarom, no zbog plime i mraka psića više nisu našli. Pokupili su ga u ponedjeljak ujutro kad je na teren s njima izašla i policija.

- Nažalost, psić nema mikročip. Radi se o manjoj pasmini. Mi smo odmah obavijestili komunalno redarstvo i policiju i dalje ćemo postupati prema njihovim uputama - potvrdili su nam iz porečke veterinarske bolnice.

S obzirom da pas nije mikročipiran, vlasnik, odnosno počinitelj teško će se otkriti. No, policija je pokrenula istragu i nadaju se da će počinitelj odgovarati za ovu okrutnost zbog koje je psić uginuo u najgorim mukama.

UPOZORENJE! Fotografije u objavi nekima bi mogle biti uznemirujuće!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:24