HUMANI ČIN

VIDEO: BLANKA VLAŠIĆ UDOMILA PRESLATKU KUJICU KOJU JE IZ JAME SPASIO HGSS 'Osvojio me njezin blag pogled, njezina mirnoća i njezina plahost'

 
Blanka i pas Roza
 Facebook: Zaklada za zaštitu životinja Split

Poznata hrvatska sportašica i bivša dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić prije dva tjedna udomila je psa - radi se o kujici Rozi s kojom je Blanka vrlo brzo našla zajednički jezik.

Sve o tome zašto je udomila baš nju i kako su im protekli prvi zajednički dani, otkrila je Zakladi za zaštitu životinja Split.

- Već neko vrijeme razmišljam o udomljenju i bila sam u jednom skloništu prije nego sam došla kod vas. Ono što sam čekala je taj klik - ljubav na prvi pogled, povezanost na prvi pogled... Iako kad dođeš poželiš sve pse koji su tamo uzeti doma, osvojio me njezin blag pogled, njezina mirnoća i njezina plahost. Kad sam skužila da je nađena u jami, da ju je spasio HGSS, da je imala ogrebotine od te jame i kamena to me dodatno potaknulo. Još kad sam vidjela snimku tog spašavanja jako sam poželjela da se u mom domu izliječe te traume i da imamo jedan lijep suživot - rekla je Blanka pa nastavila.

- Jako malo vremena je zapravo prošlo otkad sam je prvi put vidjela, malo više od dva tjedna. S obzirom na to kratko vrijeme, jako smo puno napredovale. Ona nije bila pas koji je naviknut na kuću, mislila je i da je moj stan zahod - kroz smijeh priča Blanka.

- Sad je malo nervozna i željela bi van jer nije naviknuta na intervjue. Jako je bila nepovjerljiva prema ljudima, na tome još radimo, ali prema meni je stekla neko povjerenje, jako se brzo zbližila sa mnom. Nije ju bilo teško zavoljeti i sad svakim danom to sve više i više raste, kao i u svakom odnosu. Meni je ovo prvi pas i svakim danom učim nešto novo. Ona me natjerala da izađem iz svoje sebičnosti i dam više - ispričala je Blanka i rekla da je Roza "jako, jako drag pas".

- Udomite ako imate volju za psa - poručila je na kraju Blanka.

Cijelu objavu Zaklade za zaštitu životinja Split možete vidjeti ispod.

[IZ JAME U VISINE] [ ROZA JE DOBILA TRAJNI DOM]

Malena Roza, ljepotica koja je početkom kolovoza u akciji HGSS - Hrvatska Gorska Služba Spašavanja, a na inicijativu Udruga Šapama od srca Makarska, izvučena iz jame u mjestu Dobrinče danas je dobila trajni dom.

U dva tjedna privremenog udomljenja, Blanka i Roza su izgradile predivan odnos. S obzirom da je Blanka prvi put vlasnica psa, a za pretpostaviti je da je Roza većinu života provela u ruralnim područjima, objema je trebalo puno ljubavi, strpljenja i rada da se prilagode suživotu u stanu i gradskom ambijentu. Itekako su u tome uspjele, u susretima koje smo imali, uočili smo ogroman napredak, a uvjereni smo da će tako i nastaviti. Veliko hvala svima koji su sudjelovali u tome da ova ljepotica iz jame dobije dom kakav zaslužuje. Blanka Vlasic Official Page i Roza, sretno!️

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:05