SPREMNO ZA INSTAGRAM

VIDEO Jeste li znali da je moguće naučiti svog psa kako snimati selfije i slati vam ih?

 Tom Dubravec / HANZA MEDIA

Ljudi koji stoje iza tvrtke Twilio, komunikacijske tvrtke koja koristi oblak, stvorili su kutiju koja putem mikrokontrolera Arduino (ako se nalazite izvan SAD-a, onda ćete raditi s Genuino mikrokontrolerom istog proizvođača) omogućava vašem psu da snima selfije i šalje vam ih, piše Mashable.

Ovaj izum nastao je kao projekt programera u tvrtki Twilio Grega Bauguesa koji je odlučio da nije dovoljno što njegov pas Kaira zna upaliti i ugasiti svjetlo u prostoriji. On je odlučio njezino znanje, kako kaže, podići na višu razinu te ju je naučio kako snimati selfije putem naprave koju je lako koristiti i nije teško napraviti.

'Najuzbudljiviji dio ovog projekta za mene je bila njegova jednostavnost. Stisak gumba je drugi primjer iz vodiča za početnike. Programerski dio se može praktički prepisati iz Dropboxovog vodiča za početnike i Twilijevog vodiča za SMS i MMS slanje', kaže Baugues.

'Hakiranje hardwarea može biti zastrašujuće ako to nikada prije niste radili, no zapamtite da su najimpresivnija hakiranja često jednostavni, odnosno da se sastoje od manjih dijelova koji su dobro posloženi jedan na drugog. Internet stvari dostupan je svima koji se žele okušati u hakiranju svoje svakodnevice.'

Kompletan vodič za izradu ovog uređaja možete pronaći ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:25