SENZACIONALNI ULOV

VIDEO: NA DUBINI OD 4 KILOMETRA PRONAŠLI RIBU BEZ LICA Znanstvenici zapanjeni: 'Ovako nešto nije viđeno od 1873. godine!'

 Youtube screenshot

Australski znanstvenici ostali su u šoku kada su u istraživanju dubina na australskoj istočnoj obali pronašli ribu bez lica. S dubine od 4 kilometra izvadili su svega i svačega, a među hrpom smeća pronađen je i jedan 'dijamant' - riba kakva nije viđena od 1873. godine!

- Posljednji put ova riba je viđena 1873. godine kada je 'zapela' za jedan britanski brod kod Papue Nove Gvineje - rekao je doktor Tim O'Hara, prenosi Guardian.

- Ova riba je nevjerojatna, pogledajte samo kako izgleda. Usta su joj na samom dnu tako da ih uopće ne vidite. Kad je gledate sa strane, uopće ne vidite ni oči, izgleda kao da nema lica - rekao je O'Hara pomoću satelitskog telefona s pučine.

Znanstvenici su pomoću jedne metalne naprave spojene s 8 kilometara tankom žicom skupljali uzorke s morskog dna, a riba bez lica nije bila jedini senzacionalni ulov.

- Pronašli smo neobične rakove, spektakularne morske zvijezde i gigantske morske paukove. Neki su bili veliki poput tanjura! Neke moje kolege kažu da čak trećina pronađenih vrsti su potpuno nepoznate u znanosti. Naravno, ništa nije spektakularno poput ribe bez lica, ali da samo znate koliko smo pronašli nepoznatih vrsta rakova, crvi i ostalih morskih bića koje nikad nitko nije vidio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:27