BORNEO

VIDEO: OKRENULI REPTILA NA RAŽNJU U deblu našli dva monstruozna gmaza usred spolnog čina: 'Ženka je bila glomazna, ali smazali smo ih oboje'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 12.02.2018. u 23:30

Screenshot: YouTube

 

Gladni malezijski seljaci iz zabačenog mjesta na otoku Borneo uhvatili su pa ubili preko šest metara dugu ženku pitona i manjeg muškog pitona, piše Daily Mail. Seljaci su potom razrezali ova stvorenja koja su potom poslužila kao obrok za oduševljene ljude.

Par zmija pronašli su unutar debla koje je palo u džungli, a na koje su naletjeli tijekom lova. Naime, dok su prolazili putem kroz džunglu čuli su neobične zvukove iz isušenog debla na tlu. Potom su motornom pilom prepilili deblo i oduševili se kad su vidjeli par reptila, koji se u njihovoj regiji Sarawak smatraju pravom poslasticom.

Nekoliko muškaraca potom je izvuklo zmije iz debla te ih upucalo na mjestu. Nekoliko sati kasnije zmije su razrezane i pripremljene za obrok cijelog sela. U skladu s lokalnim običajima, dijelovi pitona su ispečeni iznad vatre ili isprženi na tavi s povrćem, a potom servirani uz rižu.

 

Sretni nalaznik zmija bio je 60-godišnji Tinsung Ujang, a Daily Mail piše da je rekao da će se njihovim mesom seljaci iz mjesta Bintulu gostiti danima.

- Pogledao sam u rupu u deblu i vidio veliku ženku pitona kako se pari s manjim mužjakom. Morali smo prepiliti dio drva kako bismo ih dosegnuli, a zbog njihove veličine bilo ih je teško izvući. Pritom su još i bile isprepletene. I dok je mužjak bio relativno mali, ženka je bila ogromna. Nikada nisam vidio tako veliku zmiju. Budući da su ove zmije u našoj zajednici vrlo popularno i egzotično jelo, upucao sam ih kako bismo ih pojeli.

Ubijene zmije su natovarili na kamionet, a potom smo njihovo meso ravnomjerno rasporedili među seljacima, rekao je Ujang

Inače, riječ je o paru mrežastih pitona. Mrežasti pitoni su službeno najduže zmije na svijetu, koje mogu narasti i do osam metara. Trenutno čast najdužeg primjerka ima mrežasti piton imenom Meduza, koji je dug 7.67 metara i težak 158.8 kila, a nalazi se u Kansas Cityju, iako su početkom ove godine radnici na gradilištu u Maleziji našli živog pitona dugog osam metara i teškog oko 250 kilograma, ali te mjere nisu službeno potvrđene.

Ove zmije svoje žrtve ubijaju davljenjem i potom ih gutaju cijele. Vrlo rijetko napadaju i ubijaju ljude, iako u proteklih dvadesetak godina ima nekoliko zabilježenih slučajeva u kojima su udavili malu djecu ili čak odrasle osobe.

Izdvajamo