OPORAVLJA SE

VIDEO: 'ON VJERUJE LJUDIMA I NAKON ŠTO SU GA HTJELI UBITI... TO MOŽE SAMO PAS' Netko je u zagrebačkim Remetama brutalno po glavi izudarao Mikija

 
 Azil Dumovec / FACEBOOK

Nakon što su djelatnici zagrebačkog skloništa za nezbrinute životinje u srijedu u Remetama preuzeli psa s teškom ozljedom glave, u petak su napokon objavili i ohrabrujuće vijesti - naime, Miki, kako je dobio ime, dobro se oporavlja.

- Živahan je i zdravog teka. Naši veterinari daju mu antibiotike, vitamine i sredstvo protiv boli - piše na Facebook stranici Dumovca.

Inače, nesretni Miki ima vlasnika do kojega je zagrebačko sklonište uspjelo doći nakon što je psu očitan čip.

- Tu nam se razotkrila strašna priča. Čovjek koji je vlasnici obećao psa odvesti veterinaru na uspavljivanje, najvjerojatnije je stvar uzeo u svoje ruke... I to na izuzetno okrutan način - nanoseći mu snažne udarce nekim predmetom u glavu. Srećom, pas je preživio.

Azil Dumovec / FACEBOOK

Mi smo ga odveli na Veterinarski fakultet gdje mu je rana pregledana i očišćena. U skloništu smo mu stavili okovratnik kako bi mu rana čim lakše i brže zacijelila. Slučaj prijavljujemo nadležnim institucijama. Pas je star devet godina, veseo i vitalan. Mi preuzimamo brigu o njemu do daljnjega. Nadamo se da će brzo zaboraviti ljudsku okrutnost - piše na Facebooku azila Dumovec.

- On vjeruje ljudima i nakon što su ga htjeli ubiti... To može samo pas, nismo ih zaslužili - komentirali su ljubitelji životinja, a zagrebački azil dodao je kako su sve prijavili veterinarskoj inspekciji i policiji te se nadaju da će ljudi koji su psu nanijeli ozljede glave čim prije za to odgovarati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:11