ZMIJE BEZ MILOSTI

VIDEO: SENZACIONALAN DOKUMENTARAC ŠOKIRAO SVE GLEDATELJE Pogledajte nikad viđenu borbu za život i smrt na plažama Galapagosa!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 07.11.2016. u 13:27

BBC screenshot

Dugoočekivani nastavak briljantnog serijala dokumentaraca 'Planet Zemlja' sinoć je imao premijeru na BBC-u, a već prva epizoda prikovala je uz televizor brojne gledatelje diljem Velike Britanije. Međutim, ono što su vidjeli mnoge je šokiralo i izazvalo salvu komentara na društvenim mrežama. Scena u kojoj veliki broj zmija ganja na plaži Galapagosa mlade iguane mnogima će dugo ostati u sjećanju.

 

Ekipa 'Planeta Zemlje' na otok Fernandina došla je taman u lipnju kada zmije imaju najbolju priliku za hranjenje u čitavoj godini. Zabijene u  brojnim rupama snimaju što se događa na plaži, a kada primijete nešto što ih zanima, kreće borba za život i smrt. Tako se  mladunčad iguane zaigrala nadomak mora što je bio jasan znak cijelom leglu da krene u akciju. Snimka BBC-a prikazuje zmije kako naganjaju iguane koji se pokušavaju domoći mora i spasiti se. Međutim, nekoliko njih nije uspjelo u tom naumu i zmije su ih doslovce pregazile i progutale.

 

Snimka je šokirala i Sir Davida Attenborougha, 90-godišnjeg voditelja cijelog projekta koji se u svojoj dugogodišnjoj karijeri nagledao svačega.

 

- Ne, nikada ovo nisam vidio...

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo