OD NIŽE CIJENE PA DO UŠTEDE ENERGIJE

VELIK INTERES ZA GRADNJU MONTAŽNIH KUĆA Useliti možete već nakon 30 do 60 dana. Znate li koje su druge njihove prednosti?

Danas postoji veliki interes za gradnju montažnih kuća. U nastavku donosimo neke korisne informacije o montažnim kućama te njihove specifičnosti.

Montažne kuće se izrađuju od takozvanih prefabriciranih elemenata koji se izrađuju u tvornici u kontroliranim uvjetima. Gotovi elementi se prevoze i montiraju na željenoj lokaciji, a zatim slijedi završna obrada prema želji budućeg stanara.

Mogu biti tipske, s već izrađenom projektnom dokumentacijom i detaljnim izračunom troškova, ili individualni projekti u potpunosti prilagođeni željama klijenta. Svojim svojstvima se mogu posebno prilagoditi kontinentalnoj ili mediteranskoj klimi.

Neke od prednosti montažnih kuća:

Brzina izvede: Montažne kuće se izvode puno brže od klasično građenih kuća zidanjem.

Nakon potpisivanja ugovora o kupnji montažne kuće, u istu možete useliti već nakon 30 – 60 dana, ovisno o tome gradi li se prizemnica ili katnica. Svi rokovi su regulirani ugovorom.

Klasične zidane kuće izvode se mokrim sistemom gradnje pa prema pravilima struke prije useljenja treba proći minimalno 8 – 12 mjeseci.

Ušteda energije: Montažne kuće se izvode kao niskoenergetske, pasivne ili čak kao kuće nulte potrošnje. Niskoenergetska kuća je ona čija energetska potrošnja za zagrijavanje iznosi do 40 kWh/m2 godišnje. Pasivna kuća troši samo 15 kWh/m2 ili 1 litru lož ulja po m2 godišnje dok „nulta kuća“ samostalno ispunjava svoje energetske potrebe. U vrijeme kada svi klasični energenti iz godine u godinu poskupljuju, ušteda energije za grijanje i hlađenje nije zanemariva.

Montažna kuća, ukoliko se koriste jednako kvalitetni materijali, ima za oko 10 posto nižu cijenu od klasične zidane kuće.

Veliku prednost montažnih kuća u odnosu na zidane čini to što je prije početka radova poznata cijena gotovog objekta, konačan rok izvedbe i garancija kvalitete.

Mogu biti izrađene na način da se po završetku gradnje svojim izgledom ne razlikuju od zidanih kuća – njihova konstrukcija od gotovih panela iz drveta je skrivena. To su tzv. klasične montažne kuće. Postoje i drvene montažne kuće kod čije gradnje je vidljiva njihova drvena konstrukcija. Takve kuće se izvode od trupaca ili poluoblica.

Izvode se „suhim postupkom“ gradnje što osigurava život bez suvišne vlage, mokrih i pljesnivih mrlja. Pogledajte katalog montažnih kuća.

(Izvor: www.webgradnja.hr )

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:44