OBRANA 'MUŠKOSTI'

VELIKI PREOKRET U SLUČAJU HITLEROVOG MIKROPENISA Glasine kruže još od Drugog svjetskog rata, no povjesničari se ne mogu usuglasiti

 Keystone/Getty Images

U ponedjeljak je niz svjetskih medija prenio vijest da je njemački diktator, Adolf Hitler, bolovao od hipospadije što je rezultiralo njegovom neobično malom 'muškošću'. Tako barem u knjizi ‘Hitlerovi posljednji dani: Iz minute u minutu' tvrde autori, povjesničari Jonathan Mayo i Emma Craigie.

Međutim, Independent je mailom kontaktirao autoricu Emmu Craigie koja im je napisala da je hipospadija navedena generalno kao stanje od kojeg je možda patio, no dokaza da je to uzrokovalo probleme s veličinom penisa ili seksualnom izvedbom - nema.

Inače, ovo urođeno stanje u kojem se otvor mokraćne cijevi nalazi na donjoj strani penisa, umjesto na vrhu, zahvaća jednog od 300 muškaraca. Najčešće ne uzrokuje nikakve poteškoće, rješava se jednostavnom operacijom koja se preporuča u što ranijoj dobi.

Craigie i Mayo su u svojoj knjizi napisali: ‘Sam Hitler je vjerovao da ima dva oblika genitalnih deformiteta: testis koji nije do kraja spušten i stanje poznato kao hipospadija pri kojem je otvor uretre smješten na donjoj strani penisa.'

Hitlerov osobni liječnik, dr. Theodor Morell, navodno je također dijagnosticirao hipospadiju te mu propisao hormone i amfetamine kako bi popravio njegov libido.

Njemački povjesničar, Volker Ulrich, tvrdio je da je otkrio zatvorske bilješke koje dokazuju da mu se desni testis nije do kraja spustio čime je potvrdio glasine koje su navodno kružile još od Drugog svjetskog rata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:13