GOLEMO ZDANJE

VIDEO: DRONOM SNIMLJENA TAJNA 'ZLATNA BAZA' SCIJENTOLOGA Na imanju je kazalište izgrađeno samo za Toma Cruisea i zgrade u kojima drže 'neposlušne'

 Screenshot/YouTube

Anonimni izvor snimio je zanimljiv video kamerom prikačenom na dron koji je preletio nad scijentološkom 'Zlatnom bazom' u Kaliforniji koja se prostire na dva četvorna kilometra. Vrlo kvalitetnu snimku je poslao portalu Underground Bunker novinara Tonyja Ortege, koji prati scijentologiju još od 1995. godine.

Web stranica objavila je da je isječke video snimke poslala Tomu DeVochtu koji je radio u bazi nekoliko godina.

DeVocht im je kazao kako je jedno od najznačajnijih mjesta u bazi 'Zgrada 50'. U njoj se nalaze uredi tehnološkog centra, kao i ured vođe scijentologije Davida Miscavigea.

DeVocht je otkrio kako je građevina u blizini Zgrade 50, u koju je uloženo oko 47 milijuna dolara, garaža u kojoj se nalaze Miscavigeovi automobili. Svako drvo koje okružuje zgradu košta pak 10.000 dolara.

Čitava baza ima vlastitu elektranu kako ne bi ostali bez struje.

DeVocht je otkrio još nekoliko zanimljivih informacija o novosagrađenim zgradama u bazi. Kazao je kako je izopćen jer je odbio završiti gradnju zgrada nakon što je saznao da će ih Miscavige koristiti kako bi zaključavao neposlušne članove.

U blizini je napravljena teretana specijalno izgrađena za Miscavige i njegovog partnera Toma Cruisea.

U blizini su i tri male zgradice namijenjene posjetiteljima, koje bi koristio i sam Tom Cruise kad bi došao u posjet, a u jednoj od njih nalazi se i potpuno opremljeno kazalište u punoj veličini, sagrađeno samo za Cruisea.

Na imanju se nalaze i dvije zgrade s bijelim krovom poznate pod nazivom 'The Hole', gdje je Miscvaige držao zatočenima 80 ljudi, čak i po nekoliko godina.

DeVocht je za Underground Bunker kazao kako je jezero na imanju nekad bilo mali ribnjak u koji su ljudi skakali.

Također, kazao je kako milijuni galona vode svakog dana zalijevaju travu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:40