NISU SVI ODUŠEVLJENI

VIDEO, FOTO: GOLOTINJOM PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA Čitatelji popljuvali Sports Illustrated: 'Kakav debakl, pa vi potičete seksualnu objektivizaciju!'

 
Hailey Clauson i Ashley Graham
 Profimedia, Goff Photos

Kultni časopis Sports Illustrated svoju novu kampanju posvetio je pokretu #metoo, koji se iz Hollywooda proširio po cijelome svijetu, a glavni mu je cilj zaustaviti bilo koji oblik nasilja nad ženama.

Tom prigodom manekenke su pozirale potpuno gole, a na tijelima su im ispisali riječi koje bi publici trebale dočarati njihove vrline i snagu - to su, primjerice, "prirodna", "iskrena", "kreativna", "majka"...

- Ovom kampanjom borimo se protiv objektivizacije žena i njihovih tijela. Imamo pravo postojati i živjeti bez straha od maltretiranja od strane muškaraca koji nas često uzimaju 'zdravo za gotovo' - objasnila je MJ Day, urednica Sports Illustrateda, a prenosi Metro.co.uk.

S obzirom da su u kampanji bile angažirane isključivo žene, sve je fotografirala Taylor Ballantyne.

- Projekt je posvećen ženskom identitetu - sve manekenke same su birale pozitivne riječi koje ih predstavljaju. Sve one su, bez sumnje, nevjerojatno lijepe izvana, ali istodobno su i puno više od toga - one su majke, kćeri, sestre, kreatorice, poduzetnice, prvakinje, uzori - pametne su, snažne, inteligentne, imaju vlastite težnje i ciljeve. Imaju glasove - glasove koji zaslužuju da se čuju - izjavila je fotografkinja Ballantyne.

Ipak, pokazalo se kako nisu svi oduševljeni ovom kampanjom Sports Illustrateda. Naime, mnogi smatraju kako je krajnje licemjerno što se uredništvo za ženska prava odlučilo boriti golotinjom.

- Kakav debakl, kakav 'teški' promašaj! Upravo ovakvim potezom potičete seksualnu objektivizaciju. Ne znam jeste li samo htjeli biti ironični, ali nije vam uspjelo - komentirali su neki.

In Her Own Words @si_swimsuit @sailorbrinkleycook #OWNIT #IHOW

A post shared by Taylor Ballantyne (@taylorbphoto) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:32