PRIJETI JOJ OTKAZ?

VIDEO, FOTO: JAVNOST BIJESNA NA NOVU AMBASADORICU PRESTIŽNE KOZMETIČKE KUĆE 'Bila si žrtva predrasuda, a sad sama potpiruješ mržnju'

 
 INSTAGRAM

Osim pjevačice Cheryl i televizijske voditeljice Katie Piper kozmetička kuća L’Oréal Paris u kampanji nazvanoj #YoursTruly True Match angažirala je i Munroe Bergdorf, 29-godišnju modnu dizajnericu i DJ-icu iz Londona.

S obzirom da je cilj najnovijeg projekta francuskog proizvođača slaviti različitost, Munroe im je, kažu iz tvrtke, bila idealan izbor iz jednog specifičnog razloga - Engleskinja je, naime, transrodna osoba, i to prva u povijesti kojoj je L’Oréal ponudio ugovor o suradnji.

- Rodila sam se kao muškarac, ali od 18. godine živim kao žena. Proces transformacije, tj. promjene spola završila sam kad mi je bilo 25. Bila sam žrtva predrasuda, ali sad imam samo jednu misiju - boriti se protiv istih - rekla je Bergdorf.

U početku su svi hvalili njezinu hrabrost i odlučnost, ali situacija se naglo promijenila nakon što je nova L’Oréalova ambasadorica objavila kontroverzan status na Facebooku.

- Svi bijelci su rasisti. Žalosno je što većina njih i dan danas negira činjenicu da im je postojanje izgrađeno na krvi i smrti ljudi drugih boja kože. Tek kad bijelci priznaju da su najkrvoločnija rasa na svijetu, moći ćemo razgovarati - napisala je Munroe.

Njezine oštre riječi podijelile su javnost - neki su je optužili za licemjerje, a neki su otišli toliko daleko da traže bojkot L’Oréalovih proizvoda sve dok ih Bergdorf reklamira.

- Može te biti sram! Ti, koja si na vlastitoj koži osjetila predrasude, sad ovako generaliziraš bez ikakva pokrića i potpiruješ mržnju... Ovo ti nije trebalo - komentirali su mnogi.

Izvor blizak L’Oréalovoj upravi rekao je Daily Mailu kako tvrtka neće tolerirati nikakve rasističke ispade, a navodno su već počele i konzultacije na vrhu na kojima će se odlučiti hoće li francuska kozmetička tvrtka nastaviti suradnju sa svojim prvim transrodnim modelom.

- Bila bi prava PR katastrofa dati joj momentalni otkaz, ali njezino ponašanje definitivno nam ne ide na ruku - zaključio je izvor.

Lost in my bedroom // @gainsborg

A post shared by Munroe Bergdorf (@munroebergdorf) on

I'm just try'na b me

A post shared by Munroe Bergdorf (@munroebergdorf) on

Natural Womxn

A post shared by Munroe Bergdorf (@munroebergdorf) on

Getting ready to DJ for @misspap x @oliviadbuck #NewWave

A post shared by Munroe Bergdorf (@munroebergdorf) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:05