'SACRAMENT ROYAL'

VIDEO, FOTO: MATIJA VUICA IMA NOVU KOLEKCIJU UNIKATNIH VJENČANICA 'Sve haljine rađene su uz razmišljanje kako je svaka mladenka posebna'

 
 Franjo Matković

- Nova kolekcija nastala je tijekom posljednjih nekoliko mjeseci rada u mom atelieru, za potrebe jednog divnog novog projekta u Međugorju, koji me inspirirao na poseban način.

Kampanja donosi fotografije samo dijela, do sad moje najveće kolekcije vjenčanica i rađena je uz razmišljanje kako je svaka mladenka posebna i njezina posebnost mora još više biti naglašena vjenčanicom. Za ovo snimanje okupila sam svoj tim suradnika pod vodstvom Viktora Drage i poželjela čaroliju, koja će zabilježiti trenutak stvaranja i prenijeti emociju te posvećenost svakom najmanjem detalju.

Projekt je sniman u Koprivničkoj sinagogi, zaštićenom kulturno povijesnom objektu, koji je van funkcije i usred procesa obnove, čija je čarobna unutrašnjost postala kulisa na kojoj su se izmjenjivale projekcije različitih sakralnih objekata iz cijeloga svijeta.

Ideja projekta, brisanje granica prostora i vremena, razlika u vjeri, istini i različitim senzibilitetima, koji su uzrok svih problema našega vremena, rezulutirala je čistom i jednostavnom ljubavlju, onom istom koju ugrađujem u svoje haljine ili onom kojom mladenke stupaju u brak bilo gdje na svijetu. Energiju snimanja u finalnom obliku donose fotografije Franje Matkovića, jednog od vodećih domaćih fotografa, kojemu je s razlogom povjerena uloga s obzirom na tehničku kompleksnost cijeloga projekta - ovako je dizajnerica Matija Vuica opisala svoju novu kolekciju unikatnih vjenčanica "Sacrament Royal".

Trinaest je odabranih haljina, podijeljenih u tri cjeline, a na svim fotografijama u prvome planu je fokus na svaki detalj kolekcije, na modelima koji stoje u pozama koje podsjećaju na ikonografiju religijskih umjetničkih djela.

Couture dio kolekcije, raskošnoga dizajna, s ručno našivenim aplikacijama od vrhunske čipke i kristala prepoznatljivog rukopisa Matije Vuice, s pripadajućim krinolinama, nestvarne u svojoj rafiniranoj izvedbi, dostojne su kraljevskoga vjenčanja iz snova.

Glamur kolekcija odiše zvjezdanim sjajem holivudskog štiha, prepoznatog u Matijinu radu i izvan granica Hrvatske. Zavodljiva putenost, u čistoći bijele boje, s raskošnim dodacima koji naglašavaju ženstvenost.

Pure linija, klasičnoga stila, koji inzistira na vrhunskom odabiru materijala i izvedbi, a koketira s tradicijskim elementima vjenčane haljine, namijenjena je onim mladenkama koje teže klasici i samozatajnosti svečanoga trenutka.

Produkciju i kreativno vodstvo projekta potpisuje Matijin stalni suradnik Viktor Drago.

- Predstavljanje Matijina rada, s kojim sam upoznat u svim etepama stvaranja, zaslužuje poseban tretman i predstavljanje koje traži barem toliko energije, kreativnosti i truda te zanata, kako bi prikazali njezinu kolekciju na način koji zaslužuje i kojim se izdvaja u mnoštvu onoga što modna scena nudi.

- Matijinih 35 godina iskustva u radu sa ženama, mladenkama i svijesti o njihovim potrebama, a još više Matijin ženski senzibilitet te prepoznavanje svih elemenata koje osim dizajna, vjenčana haljina mora imati, kao što su mekoća materijala i ugoda nošenja haljine tijekom višesatne ceremonije, samo su dio vještina i znanja kojima se svakodnevno divim u njezinu radu. Nadam se da finalni rezultat kampanje prikazuje čaroliju kojoj su svjedočili svi sudionici snimanja - izjavio je Viktor Drago.

Make up potpisuje Petra Sever, kojoj se u realizaciji pridružila Mirta Velčić, a kosu Ivica Palinić. Kratki dokumentarni film sa snimanja kampanje i making of video radili su Jure Ahačić i Ratio d.o.o.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:55