ČUDOM PREŽIVIO

VIDEO, FOTO: NITKO NE ZNA KAKO JE ZAVRŠIO U MORU 135 KILOMETARA OD OBALE 'Nikad nisam vidio tako tužan pogled, kao da nas je preklinjao da ga spasimo'

 
 WATCHDOG THAILAND FACEBOOK

Radnici na naftnoj platformi, udaljenoj barem 135 kilometara od obale Tajlanda, prošli petak usred mora pronašli su - psa!

Kako je radnik Vitisak Payalaw prepričao CNN-u, kolege i on nesretnu životinju spazili su sasvim slučajno dok je izbezumljeno plivala prema njihovoj platformi.

- Nismo mogli vjerovati svojim očima... Pokušali smo mu gurnuti štap, nekako ga navesti da se primi za njega, ali valovi su bili previsoki, u jednom trenutku pomislili smo da ga nikad nećemo uspjeti izvući iz mora... Ali nismo mogli odustati - nikad nisam vidio tako tužan pogled, kao da nas je preklinjao da ga spasimo - izjavio je gospodin Payalaw.

Radnici su na kraju u more bacili uže kojim su uspjeli zavezati psa i povući ga gore na platformu.

Kad je napokon bio na sigurnom, smeđi mješanac bio je toliko gladan, žedan i iznemogao da je samo sjedio, jednostavno nije mogao stajati na nogama koliko se tresao.

Radnici su ga odmah okupali i nahranili, a dali su mu i tekućinu s elektrolitima kako bi mu se što prije vratila prijeko potrebna snaga. Psa su nazvali Boonrod, što znači "onaj koji je preživio".

Psić borac u ponedjeljak je stigao na kopno, gdje ga je preuzela organizacija za zaštitu životinja Watchdog Thailand i odmah prevezla u veterinarsku ambulantu u tajlandskoj provinciji Songkla.

I dalje se ne zna kako je nesretni Boonrod završio tako daleko od obale, no njegov spasitelj, radnik Vitisak Payalaw, već je najavio kako ga želi udomiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:23