SPAS U ZADNJI ČAS

VIDEO: IMA SAMO SEDAM MJESECI, A VEĆ JE POKAZAO DA JE HRABAR I BORBEN 'Imao je srčani udar, počeo se gasiti, ali onda se dogodilo čudo!'

 Screenshot YouTube

Sedmomjesečna beba doslovce je bila na rubu smrti kad su doktori u zadnji čas pronašli odgovarajuće srce za transplantaciju koje će joj spasiti život.

Lincoln Seay se rodio s urođenom manom zbog koje mu srce nije izraslo na mjestu na kojem je trebalo. Zbog toga je već nakon samog rođenja trebao nekoliko operativnih zahvata kojima je omogućen protok krvi kroz tijelo, no ni nakon toga njegovo srce nije radilo kako treba i doktori su brzo zaključili da mu treba transplantacija.

Njegovi roditelji Mindy i Rob Seay doselili su iz Anchoragea u Aljaski u Seattle kako bi non-stop mogli biti uz Lincolna i kako bi beba primila najbolju moguću medicinsku njegu. Međutim, s obzirom da se radi o bebi od sedam mjeseci, nitko nije mogao znati kako će njegovo malo tijelo reagirati i stanje mu se pogoršavalo.

‘Počeo se gasiti. Imao je srčani udar, ali su ga oživjeli. Već je bio ljubičast’, ispričao je dječakov otac za ABC News . Njegov kirurg, dr. Michael McMullen, rekao je kako je već pomislio da beba neće još dugo živjeti: ‘Mislio sam da će umrijeti i baš prije nego što je došao do tog ruba, dobili smo obavijest da je slobodno srce koje mu odgovara.’

Četiri dana nakon srčanog udara za malog je Lincolna stiglo srce. Međutim, dok su ga pripremali za operaciju, srce mu je opet stalo, no tad su mu ugradili premosnicu koja je održala rad srca do transplantacije. ‘Nevjerojatna stvar je što smo mu jako brzo ugradili premosnicu. Inače zna trajati po dva sata, no mi smo bili gotovi za 12 minuta i oživljavali ga’, rekao je kirurg.

Nakon višesatne operacije beba Lincoln je dobila novo srce i promjena je, na iznenađenje doktora i roditelja, bila odmah vidljiva. ‘Boja kože mu se promijenila, opet je postala ružičasta i živahna, a on se sad budi pun energije’, rekla je mama i dodala da Lincoln sad zna biti budan satima i više nije toliko umoran da mora zaspati svakih pola sata.

Lincoln se još uvijek nalazi u bolnici i McMulleni su vrlo optimistični oko njegovog oporavka. Kući će moći tek za nekoliko mjeseci, a Rob i Mindy to jedva čekaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:18