StoryEditor
PREVELIK ZALOGAJ

VIDEO: KAKO JE HRABRA ŽIRAFA PREŽIVJELA NAPAD ŠEST GLADNIH LAVOVA Mrcvarili je čak četiri sata, lavica joj se popela na leđa, zagrizla i nije puštala

 
 Screenshot / Instagram

Jedna hrabra žirafa uspjela je preživjeti brutalan napad čopora lavova, koji je trajao čak četiri sata, unatoč činjenici da se jedan uporni lav uspio zubima uhvatiti za njezina leđa.

Šest gladnih lavova namjerilo se na jednu odraslu žirafu u južnoafričkom rezervatu za divlje životinje Klaserie Private Nature Reserve.

Žirafa je upravo ispružila vrat i počela hvatati lišće s drveća kad su oko nje odjednom počeli kružiti lavovi. Jedna ženka i jedan mužjak naskočili su joj na leđa dok je drugo dvoje navalilo na noge te su je tako pokušali oboriti. Lavica se na leđima žirafe držala pune dvije minute.

 

Premda joj je rana na nozi jako krvarila, žirafa je uspjela u četiri sata borbe ipak otjerati krvoločne zvijeri koje su na koncu odustale od prevelikog zalogaja.

 

Dramatičnu epizodu zabilježilo je dvoje lokalnih vodiča na Instagramu, Emily Whiting i Francois Pienaar, a nekoliko kratkih videa objavila je i službena stranica rezervata.

- Najbolji prizor u mojoj karijeri - napisao je Pienaar uz video, a Emily je doživljaj nazvala 'ludim jutrom'.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 11:01